Έλον Μασκ: To Twitter θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών

Βιομετρικά στοιχεία από χρήστες, όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, θα συλλέγει πλέον τо Twitter, το οποίο προχωράει στην ανανέωση της πολιτικής απορρήτου του. Σύμφωνα με το BBC, τα άτομα που εγγράφονται στη συνδρομητική υπηρεσία, X Premium, θα πρέπει να παρέχουν μια selfie και μια φωτογραφία ταυτότητας για επαλήθευση.

«Η X θα δώσει τη δυνατότητα να παρέχουν την κυβερνητική τους ταυτότητα, σε συνδυασμό με μια selfie, για να προσθέσουν ένα επίπεδο επαλήθευσης» δήλωσε το Twitter στο BBC. «Βιομετρικά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν τόσο από την αστυνομική ταυτότητα όσο και από την εικόνα selfie για σκοπούς αντιστοίχισης. Αυτό θα μας βοηθήσει επιπλέον να συνδέσουμε, για όσους το επιλέξουν, έναν λογαριασμό με ένα πραγματικό πρόσωπο, κάνοντας επεξεργασία την κυβερνητική τους ταυτότητα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης το X να καταπολεμήσει τις απόπειρες πλαστοπροσωπίας και να καταστήσει την πλατφόρμα πιο ασφαλή».

Σύμφωνα με την νέα πολιτική απορρήτου , η X (πρώην Twitter) θα μπορεί να συλλέγει εργασιακό και εκπαιδευτικό ιστορικό, με σκοπό να προτείνει πιθανές θέσεις εργασίας και για να ενημερώνει πιθανούς εργοδότες όταν οι χρήστες κάνουν αίτηση για εργασία. Επίσης υπάρχουν οι εικασίες ότι η X μπορεί να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες πρόσληψης προσωπικού, καθώς τον Μάιο η X Corp απέκτησε μια υπηρεσία προσλήψεων με την ονομασία Laskie, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ήταν η πρώτη εξαγορά εταιρείας από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter, για 44 δισ. δολάρια.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου. «Ενδέχεται να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες (όπως το ιστορικό απασχόλησης, το εκπαιδευτικό σας ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, τη δραστηριότητα και τη δέσμευση στην αναζήτηση εργασίας κ.ο.κ.) για να σας προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας, να τις μοιραζόμαστε με πιθανούς εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για εργασία, να επιτρέπουμε στους εργοδότες να βρίσκουν πιθανούς υποψηφίους και να σας εμφανίζουμε πιο σχετικές διαφημίσεις»

Ο Μασκ επανέλαβε επίσης τα σχέδια του X (πρώην Twitter) να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις βίντεο και ήχου. Είπε ότι η δυνατότητα «λειτουργεί σε iOS, Android, Mac & PC» και ότι δεν θα απαιτείται αριθμός τηλεφώνου. «Το X είναι το αποτελεσματικό παγκόσμιο βιβλίο διευθύνσεων», υποστήριξε. Ωστόσο, δεν δόθηκε ημερομηνία για το πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα λειτουργία κλήσεων.

Ο Μασκ φιλοδοξεί να μετατρέψει το X σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», ένα «πολυκατάστημα» με διάφορες υπηρεσίες, μιας και μπορεί να συνεχιστεί η προσθήκη επιπλέον χαρακτηριστικών και ενημερώσεων στην πολιτική απορρήτου.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.