Εμβόλιο κορονοϊού και αλλεργίες: Τι ισχύει – Σε ποια περίπτωση αντενδείκνυται ο εμβολιασμός

Στο θέμα των εμβολιασμών και των αλλεργιών αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται και οι πολίτες προσέρχονται ομαλά να εμβολιαστούν, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός έχει υπερβολικό φόβο για το θέμα των αλλεργιών και οι ίδιοι οι γιατροί που διενεργούν τους εμβολιασμούς, έχουν αυξημένη διστακτικότητα με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται και να ακυρώνονται εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά η κα. Θεοδωρίδου.

«Η μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται ο εμβολιασμός, είναι η εκδήλωση σοβαρής αναφυλαξίας και μάλιστα μη συνδεόμενη με ένα συγκεκριμένο αίτιο και έχει χρειαστεί για την ανάταξη του ενδοφλέβεια αγωγή ή αντιμετώπιση σε νοσοκομείο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι κοινές αλλεργίες που ξέρουμε όλοι.

Τύπου τώρα με την άνοιξη, είτε σε φάρμακα, είτε στο καουτσούκ και το λάτεξ, δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό Υπάρχει μία υπερεκτίμηση των αλλεργιών».

Η κα. Θεοδωρίδου απάντησε και σε ερώτηση για το αν πρέπει ή όχι ένα αλλεργικό άτομο να εμβολιαστεί, με δεδομένη την έξαρση των αλλεργιών την Άνοιξη. Το χαρακτήρισε κατ’ αρχήν επίκαιρο θέμα λόγω εποχής και τόνισε ότι «και βέβαια θα εμβολιαστεί ανεξαρτήτως της αλλεργίας που έχει και μάλιστα καλό είναι να μην πάρει και αντιισταμινικά φάρμακα πριν πάει να εμβολιαστεί».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.