Ενημέρωση από Χρ. Τσεμπέρη! Σε ισχύ και φέτος το δικαίωμα μετεγγραφής των μαθητών-φοιτητών

Όπως κάθε φορά μετά το 2018 έτσι και φέτος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς ότι και φέτος έχουν το δικαίωμα οι μαθητές αφού ανήκουν στην πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας να μεττεγραφούν στην κοντινότερη στον τόπο κατοικίας Ανώτατη σχολή.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεμπέρης αναφέρει:

“Επειδή έφτασε και αυτήν την χρονιά η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου από τους μαθητές μας που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να υπενθυμίσουμε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές ότι ΚΑΙ αυτήν τη χρονιά, μετά τις συνεχείς πιέσεις των προηγουμένων ετών, τις διορθωτικές παρεμβάσεις και την διεκδίκηση από την Δημοτική Αρχή, ισχύουν οι διατάξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών με βεβαιωμένη μόνιμη κατοικία το 2017 την ΔΕ Ραφήνας, ασχέτως σχολικής μονάδας φοίτησης, (ΦΕΚ 4053/06 Τεύχος B’.11.2019) στην κοντινότερη στον τόπο κατοικίας Ανώτατη σχολή, πάντα με βάση την αντιστοιχία που δημοσιοποιεί το Υπουργείο παιδείας.

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου Κεραμέως, διαπιστώνοντας κενό στην ερμηνεία για την ισχύ ή μη της πρόβλεψης του νόμου για το πλαφόν μορίων, επικοινωνήσαμε με κοινή επιστολή μαζί με τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής κ. Γαβριήλ, με τον κο Διγαλάκη (αρμόδιο τότε υφυπουργό Παιδείας) ζητώντας έγγραφη απάντηση για την εξαίρεση των παιδιών μας της πυρόπληκτης περιοχής απο τις γενικές προβλέψεις του νέου νόμου για το πλαφόν , την οποία και λάβαμε, εξαιρώντας τους δικαιούχους μαθητές της πυρόπληκτης περιοχής μας από τις γενικές διατάξεις..

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας και πάντα δίπλα τους διεκδικώντας το καλύτερο δυνατόν κάθε φορά. Είναι δέσμευση και μονόδρομος αυτής της Δημοτικής Αρχής!

Καλή επιτυχία στη νέα σελίδα που ξεκινάτε να γράφετε στη ζωή σας!!!!”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.