Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δ. Μάρκου σχετικά με το Β’ Λύκειο Αρτέμιδος (έγγραφο)

Απάντηση στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων δίνει ο Δήμαρχος Σπάτων -Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης για το 2ο Λύκειο Αρτέμιδος και δηλώνει ότι από την στιγμή που δεν συντρέχει λόγος δεν θα γίνει ανεχτεί η κατάληψη για δεύτερη φορά του Κεντρικού Δημαρχείου.

Αναλυτικά

Η Δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, πριν από 22 μήνες, τον Σεπτέμβρη του 2014.

Από την πρώτη μέρα πρωταρχικό μας μέλημα και καθήκον μας ήταν να βρούμε λύσεις ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε σταδιακά το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Η επίλυση τέτοιων σημαντικών προβλημάτων όπως η σχολική στέγη, δεν εξαρτάται μόνο από το ενδιαφέρον που επιβάλλεται να επιδείξει ο Δήμος, αλλά είναι περισσότερο σύνθετο γιατί έχει να κάνει με πολεοδομικούς περιορισμούς γιατί όλοι ξέρουμε ότι η Αρτέμιδα έχει χαρακτηριστεί ως παραθεριστική περιοχή (β΄ κατοικία), αλλά και με ζητήματα χρηματοδοτήσεων για την ανέγερση των σχολικών κτιρίων που υπεκφεύγουν των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων ενός Δήμου και εξαρτώνται από την Κεντρική Διοίκηση απαιτώντας εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες.

Δείτε ακόμα:  Γέρακας: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Αρτέμιδα δεν υπάρχουν μεγάλα και κατάλληλα κτίρια γι΄αυτό το σκοπό. Τα κτίρια είναι ελάχιστα και μη αποπερατωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλλουν πολλά χρήματα για να γίνουν λειτουργικά και κατάλληλα.

Τα χρήματα αυτά όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς δεν μπορούν να διατεθούν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που μαστίζει τη χώρα. Σε ότι αφορά το Β΄ Λύκειο Αρτέμιδος, έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες από την πρώτη στιγμή προκειμένου να βρεθεί κτίριο για τη στέγασή του. Στις 29 Ιουνίου έγινε επίσκεψη, στο μοναδικό κτίριο που προέκυψε μετά από διαγωνισμό, από τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας παρουσία εκπροσώπων-μηχανικών της εκμισθώτριας εταιρείας. Το κτίριο βρίσκεται στην 9η στάση επί της Λεωφόρου Βραυρώνος στο Ο.Τ. 1487 της ΠΕ 14 και συμφωνήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες.

Δείτε ακόμα:  Παράταση συμβάσεων έκτακτου προσωπικού στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την εκμισθώτρια εταιρεία μέχρι τις 30 Αυγούστου 2016.

Τηρούμε λοιπόν έμπρακτα τη δέσμευσή μας για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Β΄ Λυκείου. Είναι καθήκον μας απέναντι σε ΟΛΑ τα παιδιά και ΟΛΟΥΣ τους γονείς. Οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται δεν είναι αποτέλεσμα δύο καταλήψεων 30 ατόμων ή ενός κλεισίματος δρόμου. Είναι η υλοποίηση των πιστεύω μας που απορρέει από την πραγματική ανάγκη.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Δείτε εδώ που μπορείτε να κάνετε αίτηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες

Δεν έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε κάθε μέρα για την εξέλιξη των εργασιών και της μίσθωσης αλλά να πετύχουμε τον στόχο, ο οποίος είναι να λειτουργήσει το Β΄ Λύκειο Αρτέμιδος. Μοναδικός «ελεγκτής» και κριτής μας είναι οι δημότες και όχι μια μικρή ομάδα γονέων που υποκινείται από προσωπικές επιδιώξεις και δήθεν ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της και το μέλλον τους. Όσοι επιθυμούν να υλοποιήσουν πολιτικές επιδιώξεις καλό είναι να μη χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Η ανοχή την οποία δείξαμε κατά την κατάληψη του κτιρίου του κεντρικού Δημαρχείου που έγινε την 1η Ιουλίου, η οποία παράλυσε τη λειτουργία του Δήμου με συνέπεια μεγάλη οικονομική ζημία, είναι κάτι το οποίο δεν θα ανεχθούμε να επαναληφθεί από τη στιγμή που δεν συντρέχει κανένας λόγος.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Σπ. Μάρκου

enimerosi_lykeio_artemida1

enimerosi_lykeio_artemida2

enimerosi_lykeio_artemida3