Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών στο Κ.Υ Ραφήνας – Πως θα λειτουργήσει, Ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί


Εν όψει της έναρξης εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του Covid-19 θα ήθελα να σας παραθέσω κάποιες σχετικές πληροφορίες, σαν επιστημονική υπεύθυνος του ΚΥ Ραφήνας.

Το υγειονομικό προσωπικό πρόκειται να εμβολιαστεί από τις 4 Ιανουαρίου.
Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του μήνα, όταν και θα υπάρξει κεντρική ενημέρωση.

Το ΚΥ Ραφήνας θα λειτουργήσει σαν πολυδύναμο εμβολιαστικό κέντρο εξυπηρετώντας τους δημότες του Δήμου μας καθώς και των όμορων Δήμων.

Εξασφαλείστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στον εμβολιασμό δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή στην ΗΔΙΚΑ ζητώντας την αύλη συνταγογράφηση.

Βοηθήστε τους μεγαλυτέρους συμπολίτες μας με την ηλεκτρονική διαδικασία ή προτρέψτε τους να απευθυνθούν στους φαρμακοποιούς τους ή στα ΚΕΠ της περιοχής τους.

Δείτε ακόμα:  Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δήλωσε "παρών" στη μεγάλη Διεθνής Έκθεση των Ποσειδωνίων (φωτό)

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνει αποδοχή όταν έρθει το μήνυμα με την πρόσκληση για εμβολιασμό.

Κατ’αυτόν τον τρόπο γίνεται σωστός προγραμματισμός και δεν χάνονται δόσεις εμβολίων.

Επικοινωνήστε με τους θεράποντες ιατρούς σας και λύστε τις απορίες σας έγκαιρα.

Αναφέρετε χρόνια νοσήματα και πιθανές αλλεργίες ώστε ο ιατρός σας να σας συστήσει τον εμβολιασμό σύμφωνα με τις ενδείξεις και αντενδείξεις του εμβολίου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό την στιγμή που θα έχετε αποδεχθεί να εμβολιαστείτε και προσέλθετε στο Κέντρο εμβολιασμού η όλη διαδικασία να είναι σύντομη , χωρίς χρονοτριβή , για να μπορούν καθημερινώς να εμβολιάζονται περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Ραφήνα: Σοκαριστική περιγραφή μάρτυρα – «Του άνοιξαν το στόμα με κλειδί και του τράβηξαν τη γλώσσα»

Μετά τον εμβολιασμό θα παραμείνετε στο ΚΥ Ραφήνας για παρακολούθηση περί τα 20 λεπτά και κατά την αποχώρησή σας θα γνωρίζετε την ημερομηνία του ραντεβού σας για την 2η δόση του εμβολίου.

Σε αυτή την φάση εξαιρούνται έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, παιδά κάτω των 18 ετών, άνθρωποι που έχουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα , τροφές ή στο καουτσούκ καθώς και όσοι νόσησαν από τον ιό Sars-Covid 19.

Παρακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών του Υπουργείου Υγείας μέσω των ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Ραφήνα: Περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Το ΚΥ Ραφήνας συνεχίζει την λειτουργία του σαν πολυδύναμο ΚΥ και σαν Κέντρο Covid-19, παράλληλα με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Αναλογιστείτε πόσες φορές ευχηθήκαμε να υπήρχε το εμβόλιο όταν άρχισε η πανδημία και μετρούσε όλος ο πλανήτης εκατόμβες νεκρών.
Αυτή η ώρα έφτασε!

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να εμβολιαστούμε για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να αγκαλιάσουμε όσους , μέσα στο lockdown, συνειδητοποιήσαμε πόσο πολύτιμοι μας είναι.

Να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε σύμφωνα με τα ήθη και έθιμά μας.

Να ξαναδούμε χαμόγελα , να απαλλαγούμε από τις μάσκες.

Άς έχουμε όλοι μιά Καλή κι ευλογημένη Χρονιά!

Αναστασία Ζαρζάλη

Δ/ντρια Χειρουργικής

Επ.Υπεύθυνος ΚΥ Ραφήνας