Ένοχος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank

Την ενοχή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και οκτώ ακόμη κατηγορουμένων για την υπόθεση των δανείων ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη συνεδρίαση, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία, δύο δικηγόρους και έξι τραπεζικούς και στελέχη της τράπεζας για το αδίκημα της απιστίας, ενώ όλοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται, ότι για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.

Ο γνωστός επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Δείτε ακόμα:  Τη σύνταξη των γονιών του θα παίρνει από τον Αύγουστο ο αριστούχος που τους "έχασε" από κορονοϊό

Οι συνολικά εννέα κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για απιστία, έχουν αιτηθεί την χορήγηση ελαφρυντικών, αλλά η τελική κρίση του δικαστηρίου σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, των ποινών και των αναστολών που θα ζητηθούν, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας. Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.

Δείτε ακόμα:  Φολέγανδρος - Νέες αποκαλύψεις: Ο δολοφόνος είχε διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια – Σταμάτησε μόνος του την αγωγή

Newsbomb.gr