Ένωση Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος: Αυτές είναι οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου απέστειλε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος με θέμα τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στα σχολεία για το ασφαλές άνοιγμα τους

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

Κύριε Δήμαρχε

Ήδη, εδώ και έξι εβδομάδες οι σχολικές μονάδες σε όλη της χώρα είναι κλειστές λόγω της πανδημίας του COVID-19, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι Δήμοι δεν έλαβαν από το Μάρτη και μετά κανένα απολύτως μέτρο προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, παρά τι διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τους προηγούμενους μήνες κάτω και από την πίεση που ασκήσαμε οι φορείς της εκπαίδευσης, η Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά και δημόσια μέσα στα δημοτικά συμβούλια, έχετε δεσμευτεί στην υλοποίηση μιας σειράς αναγκαίων παρεμβάσεων.

Αυτές είναι: Η τοποθέτηση στεγάστρων σε σχολεία, η επέκταση του προαυλίου του 2ου Γυμνασίου, το άνοιγμα παραθύρων στο 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας, η μεταφορά του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων, η μόνωση της ταράτσας στο 2ο-6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας. Από όλες αυτές τις υποσχέσεις, το μόνο που έχει προχωρήσει είναι μια μικρή επέκταση του προαυλίου του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας. Τίποτα άλλο.

Κατά συνέπεια η Δημοτική Αρχή αντί να αξιοποιήσει το κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες στα σχολεία, την αξιοποιεί προκειμένου να κερδίσει χρόνο, χωρίς την πίεση των φορέων της εκπαίδευσης και να μην υλοποιήσει καμιά απολύτως από τις υποσχέσεις της. Σε αυτή την κατεύθυνση μάλιστα έχετε αξιοποιήσει και το γεγονός ότι διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και μάλιστα αποκλείοντας από αυτά την Ένωση Γονέων (καταπατώντας επίσης ακόμα και αυτές τις δημόσιες δεσμεύσεις σας).

Ελπίζουμε στις 8 Ιανουαρίου να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία γιατί η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους μαθητές και τις οικογένειές μας. Όμως θέλουμε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές μας.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε και να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για το όσο το δυνατό πιο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες εργασίες που είναι άλλωστε και δημόσιες υποσχέσεις σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.