Ένωση Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος: Ο Δήμος να προμηθεύσει άμεσα με tablet τα σχολεία

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου απέστειλε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ TABLETS ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Κύριε Δήμαρχε,

Με επιστολή μας στις 16/11, σας ενημερώσαμε για τον αριθμό των tablets που έχει διαθέσει το υπουργείο σε κάθε σχολική μονάδα του δήμου μας και ζητήσαμε να προχωρήσετε σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων προκειμένου να καλύψει ο δήμος τις άμεσες και ζωτικές ανάγκες που υπάρχουν, καθώς σε πολλές οικογένειες και ιδιαίτερα σε οικογένειες με 2 ή και περισσότερους μαθητές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην παρακολουθούν καν την τηλεκπαίδευση.

Δυστυχώς μετά από δύο μέρες η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προμηθεύτηκε 15 (από ότι μάθαμε από τους διευθυντές των σχολείων) tablets τα οποία διέθεσε και στα δημοτικά σχολεία, δίνοντας ένα (και σε κάποια σχολεία δύο) tablets ανά σχολική μονάδα.

Είναι προφανές βέβαια ότι η συγκεκριμένη κίνηση σκόπευε μόνο στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και όχι στο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά από επικοινωνία των συλλόγων γονέων με τους διευθυντές των σχολείων καταγράφηκαν οι παρακάτω άμεσες και ζωτικές ανάγκες ανά σχολείο, οι οποίες αφορούν περιπτώσεις μαθητών που δεν μπορούν να συνδεθούν καν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμών ηλεκτρονικών συσκευών. Ο αριθμός των μαθητών που συνδέεται με κινητό τηλέφωνο και κατά συνέπεια δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ουσιαστικά και ποιοτικά το όποιο μάθημα γίνεται με τηλεκπαίδευση είναι πολλαπλάσιος των αριθμών που παραθέτουμε παρακάτω.

Απαιτούμε χωρίς καμιά περεταίρω καθυστέρηση την άμεση αγορά και διάθεση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας του αριθμού των Tabletsπου παραθέτουμε παρακάτω (το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδας θα έχει μια πιο σαφή εικόνα στις 26/11).Επισημαίνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούμε να αγοραστούν τα συγκεκριμένα tablets με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, αφαιρώντας τα από τις λειτουργικές δαπάνες του κάθε σχολείου. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δε θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό του Δήμουκαι είναι απαράδεκτο η Δημοτική αρχή είτε να σφυρίζει αδιάφορα, είτε να προσπαθεί με επικοινωνιακό τρόπο να κρύψει την ανυπαρξία της:

1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος 0
2o Γυμνάσιο Αρτέμιδος 0
Γυμνάσιο Σπάτων 0
Λύκειο Σπάτων 0
1o Λύκειο Αρτέμιδος 20
2o Λύκειο Αρτέμιδος       0
1o Δημοτικό Σπάτων 15
2ο Δημοτικό Σπάτων 0
3ο Δημοτικό Σπάτων 17
1ο Δημοτικό Αρτέμιδος 8
2o Δημοτικό Αρτέμιδος 9
3ο Δημοτικό Αρτέμιδος 0
4ο Δημοτικό Αρτέμιδος 26/11
5o Δημοτικό Αρτέμιδος 6
6ο Δημοτικό Αρτέμιδος 8
7ο Δημοτικό Αρτέμιδος      11

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.