Ένωση Παθολόγων Ελλάδος: Θέλουμε στιβαρή ΠΦΥ, για να παραμείνει σταθερό το ΕΣΥ

Θετικό βήμα θεωρούν οι παθολόγοι Ελλάδος τη νομοθεσία που αφορά στη συνεργασία ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωσή τους, θα πρέπει να ενισχυθεί το σύστημσ με ιατρικό δυναμικό, να δοθούν σημαντικές οικονομικές απολαβές και να δημιουργηθούν ελκυστικές εργασιακές ρυθμίσεις.

Είναι σαφές ότι το σύστημα υγείας στην μετά COVID εποχή παρουσιάζει ολοένα και συχνότερα επικίνδυνα σημάδια πολυεπίπεδης δυσλειτουργίας, επισημαίνει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος και προσθέτει:

Δυστυχώς η έλλειψη στελεχών, λόγω αποχωρήσεων προς συνταξιοδότηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, επιτείνει το πρόβλημα που θεωρούμε ότι παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό επίπεδο, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς. Έκδηλη είναι πλέον η ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ. Θεωρούμε θετικό βήμα την νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου με το άρθρο 33 του Νόμου 5107/2024, για την συνεργασία των ιδιωτών ιατρών με το ΕΣΥ.

Από την άλλη όμως αποτελεί τμηματική παρέμβαση, που μπορεί εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις, όμως δεν θα αλλάξει την συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ.

Θεωρούμε ότι η ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας χρειάζεται:

Στιβαρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία

Ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ουσιαστικό συντονισμό των δομών για την εξυπηρέτηση των ασθενών

Επειδή θα πρέπει να γίνει επιλέξιμη η ένταξη των νέων γιατρών στο ΕΣΥ απαιτούνται γενναίες ενισχύσεις στις οικονομικές τους απολαβές, αλλά και ελκυστικές εργασιακές ρυθμίσεις.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.