Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιβάτη που άνοιξε την πόρτα του αεροπλάνου εν πτήσει

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του επιβάτη που άνοιξε την πόρτα εξόδου αεροσκάφους της Asiana Airlines, ενώ αυτό βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης προς το αεροδρόμιο της πόλης Ντέγκου.

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για επιβάτη που άνοιξε μία θύρα εξόδου ενός αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines, ενώ αυτό βρίσκονταν στη διαδικασία προσγείωσης προς το αεροδρόμιο της πόλης Ντέγκου στη Νότια Κορέα, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο άντρας με ηλικία γύρω στα 30 έτη συνελήφθη την Παρασκευή μετά το άνοιγμα μιας θύρας εξόδου ενός αεροσκάφους A321-200, όταν αυτό βρίσκονταν σε ύψος 213 μέτρων πάνω από το έδαφος, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ντέγκου εξέδωσε το ένταλμα σε βάρος του άντρα, με κατηγορίες για την παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων, ανακοινώνοντας ότι υπήρχε κίνδυνος για προσπάθεια διαφυγής του, πριν από τη δίκη του.

Το ένταλμα επιτρέπει στην αστυνομία να παρατείνει την κράτησή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κατά την ακρόαση που έγινε στο δικαστήριο, δεν έγινε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Οι αρχές δημοσιοποίησαν το επίθετό του ως Λι, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες ονοματεπώνυμό του, όπως συνηθίζεται.

Ο Λι ισχυρίστηκε ότι άνοιξε μία θύρα εξόδου του αεροσκάφους επειδή ήθελε να φύγει γρήγορα από το αεροσκάφος.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.