Επεισόδιο στο θέατρο Νέου Κόσμου με γνωστό εφοπλιστή – Ζήτησε συγγνώμη από τους ηθοποιούς

Καταγγελία για απρεπείς χαρακτηρισμούς από πλευράς γνωστού εφοπλιστή έγινε από το Θέατρο Νέου Κόσμου, οι οποίοι και έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» την περασμένη Πέμπτη – Κινήθηκαν δικαστικά με αποτέλεσμα ο εφοπλιστής να ζητήσει συγγνώμη

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει μία καταγγελία από το Θέατρο «Νέου Κόσμου», στην οποία αναφέρεται ότι γνωστός εφοπλιστής διέκοψε την περασμένη Πέμπτη (9/3) τη θεατρική παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι», καθώς απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης άσεμνους χαρακτηρισμούς, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή παύση της παράστασης. Μάλιστα, όταν οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης αντιλήφθηκαν την ταυτότητα του εφοπλιστή διαμαρτυρήθηκαν «έντονα εξωδίκως». Στην ίδια ανακοίνωση, ο Μίλτος Σωτηριάδης, από την πλευρά του Θεάτρου Νέου Κόσμου, σημειώνει ότι παρόμοιες συμπεριφορές «είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές». Συμπληρώνει, σχετικά, ότι ο εφοπλιστής απέστειλε επιστολή στους ανθρώπους του Θεάτρου, με την οποία και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η ανακοίνωση του Θεάτρου Νέου Κόσμου:

«Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι», ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε. Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παρισταμένους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως. Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα.

Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές. Σημειώνουμε, ακόμα, ότι όσοι εκ των θεατών εκείνης της βραδιάς επιθυμούν να ξαναδούν είτε τις «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε κάποια άλλη από τις παραστάσεις μας, είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου.

Για το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μίλτος Σωτηριάδης»

Η απάντηση και η συγγνώμη του εφοπλιστή:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Βερνίκος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.