Έπεσαν οι υπογραφές για τη Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου – Πως επηρεάζει Σπάτα, Αρτέμιδα, Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο & Καλύβια

Τη Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2020 υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με την ανάδοχο εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ανήκει στο πακέτο των 10 αντιπλημμυρικών έργων που έχουν δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων, που περιλαμβάνουν αρκετούς Δήμους (Σπάτα – Παιανία – Υμηττός – Κορωπί – Μαρκόπουλο Μεσογαίας – Καλύβια – Κουβαράς), λαμβάνοντας υπόψη την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού υγροτόπου στις εκβολές του Ερασίνου στην Βραυρώνα, όπως επίσης και των ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων (Ναός Αρτέμιδος) στον ίδιο χώρο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Την Παρασκευή η συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη - Συνεχίζεται η διάθεση των δωρεάν προσκλήσεων

Στο έργο περιλαμβάνονται τα ακόλουθα κύρια έργα:

· Φράγμα ανάσχεσης πλημμυρών.

· Έργα διευθέτησης κατάντη του φράγματος ανάσχεσης, του ρέματος Αγ. Γεωργίου, του ρέματος Κοιλάδας των Βασιλέων και του ρέματος Μαρκοπούλου.

· Έργα διευθέτησης ανάντη του φράγματος ανάσχεσης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται το Μάιο του 2023 και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 49.000.000,00 €.