Επίδομα παιδιού Α21: Εως 15/1 η αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

Ανοιχτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού Α21 για το 2024, και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα παιδιού Α21 αφορά στο έτος 2023.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023, αλλά και για αυτούς που ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Έπειτα από την συγκεκριμένη ημερομηνία τονίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης Α21 για το2023. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το επίδομα παιδιού Α21 αυξάνεται στο πλαίσιο των στενευμένων κυβερνητικών μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας, από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Αναλυτικότερα:

Το επίδομα για ένα παιδί από τα 50 ευρώ ανεβαίνει στα 70 ευρώ.
Το επίδομα για δύο παιδιά από τα 70 ευρώ πηγαίνει στα 120 ευρώ
Το επίδομα για τρία παιδιά διαμορφώνεται στα 170 ευρώ
Το επίδομα για τέσσερα παιδιά ανεβαίνει στα 220 ευρώ από 170 ευρώ.

Πού γίνεται η αίτηση για το Α21

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Taxisnet.

Διευκρινίζεται ότι ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το επίδομα παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.