Επικίνδυνα σημεία στη Λεωφόρο Λαυρίου!

Την επικινδυνότητα σε δύο σημεία επί της Λ. Λαυρίου στη συμβολή με τις οδούς Λ. Καρελλά και Αιγαίου Πελάγους, στον Καρελλά, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Αυγερινός.

Και στα δύο σημεία υπάρχει διπλή διαγράμμιση στη Λ. Λαυρίου αλλά παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι οδηγοί να στρίβουν αριστερά, από και προς τις δύο προαναφερόμενες οδούς, ενώ αυτό κανονικά απαγορεύεται!!! Στα εν λόγω σημεία παρατηρείται αυξημένη κίνηση, καθώς το ένα εξυπηρετεί τον οικισμό και το άλλο την βιομηχανική περιοχή.

Ο κ. Αυγερινός ζήτησε την παρέμβαση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Κεντρικής Περιφέρειας, που με την απάντησή της προς τον Αντιπεριφερειάρχη και κοινοποίησή της προς τον Δήμο Κρωπίας και την Τροχαία της περιοχής, ενημέρωσε ότι η άμεση κατάργηση της διπλής διαγράμμισης στο συγκεκριμένο σημείο θα μείωνε την οδική ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και ότι ο Δήμος Κρωπίας θα πρέπει να καταθέσει μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης στην Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την καθοδήγηση της τοπικής κυκλοφορίας προς ασφαλείς κόμβους και ότι, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, η Τροχαία θα πρέπει να επιληφθεί για την αστυνόμευση των σημείων που εμπλέκονται.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε από τον Δήμο Κρωπίας να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας και την ασφάλεια των πολιτών.

Η απάντηση από τον Δήμο Κρωπίας

Σχετικά με Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής που αφορά την αντιμετώπιση φαινομένου παράνομων στροφών στη Λεωφόρο Αθηνών-Λαυρίου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H εθνική οδός Λεωφ.Αθηνών-Λαυρίου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα στη Διεύθυνση Μητροπολιτών Υποδομών.Είναι γνωστά τα προβλήματα με την σήμανση της διπλής διαχωριστικής γραμμής σε όλες τις διασταυρώσεις της Λεωφόρου στον Καρελλά Δήμου Κρωπίας και τις παραβάσεις που γίνονται. Το πρόβλημα αυτό είναι προφανές ότι μόνο η Περιφέρεια Αττικής με την αρμόδια Διεύθυνσή της μπορεί να το αντιμετωπίσει καθότι ελέγχει τα κυκλοφοριακά μεγέθη και τις δυνατότητες ρύθμισής τους.

Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής μεταβιβάστηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ο οποίος ενήργησε αρμοδίως.

Ωστόσο ο Δήμος Κρωπίας με έγγραφό του ( Αρ. Πρωτ.: 20908, 17.12.2019 το οποίο επιδόθηκε στις 20.12.2019 στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφεριάρχη Αν.Αττικής) ζητάει, μέσω του αντιπεριφερειάρχη, την εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων-σημάνσεων από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής λόγω έλλειψης συγκοινωνιολόγων τους οποίους διαθέτει η αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών.

Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία θα επισπευθεί με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, για προφανείς λόγους συντόμευσης των διαδικασιών, για να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα, η αρμόδια Διεύθυνση Μ.Υπ. μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορούν να προχωρήσουν το έργο της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Λαυρίου, αφού έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που πρέπει να επεξεργαστούν, ώστε να είναι δυνατή και αποτελεσματική κάθε ρύθμιση για την άρση της επικινδυνότητας και της εξάλειψης του φαινομένου των παράνομων αριστερών στροφών.

Για όλα αυτά πρέπει να φροντίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ.Αθανάσιος Αυγερινός και τον οποίο καλούμε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της αρμοδιότητάς του και της ισότιμης καταστατικής θέσης των δύο θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να πράξει.