Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Κένυας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου Αντιπροσωπεία Κυβερνητικών – Περιφερειαρχών της Κένυας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου των 47 Κυβερνητών της Κένυας κ. H.E. James Ε.Ο. Ongwae, παρουσία και της Επίτιμης Προξένου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία κας. Βίκυ Πανταζοπούλου.

Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος και της Κένυας για την προώθηση του Μαραθωνίου Δρόμου και των Αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, με σκοπό τον σχεδιασμό κοινών δράσεων για την προβολή και των δυο πλευρών.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας και εξέφρασε την πρόθεσή του να προσκληθούν Κενυάτες Μαραθωνοδρόμοι για να επισκεφθούν τον τόπο από όπου ξεκίνησε ο Μαραθώνιος Δρόμος, ενώ ζήτησε την συνδρομή τους προκειμένου να δημιουργηθεί στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου «Θεματική Ενότητα – Αφιερωμένη στους Κενυάτες Μαραθωνοδρόμους και την προσφορά τους στον Μαραθώνιο».

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Πολύωρες διακοπές ρεύματος σήμερα στο Ντράφι

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου και τέλος, ο Δήμαρχος Μαραθώνος τους χάρισε ως ενθύμιο αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη.