Επιστολή απόγνωσης των μαθητών: «Σας παρακαλούμε κυρία Κεραμέως! Μην μας ταλαιπωρείτε άλλο!»

«Η υγεία μας κινδυνεύει και η εκπαίδευσή μας θα μείνει πίσω»..
Η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να συγχωνευθούν τμήματα σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια έχει προκαλέσει την οργή των μαθητών, εν μέσω πανδημίας.

Σα να μην έφταναν το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε καμία μέριμνα για τα υπερπληθή τμήματα στα σχολεία, τώρα έρχονται και οι συγχωνεύσεις των τμημάτων σαν «κερασάκι» στην πλήρη απαξίωση για την ασφάλεια των μαθητών.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας, εκφράζουν την απόγνωσή τους και τονίζουν ότι η υγεία τους κινδυνεύει.

«Δηλαδή, τα τέσσερα τμήματα θα γίνουν τρία επειδή είμαστε 81 μαθητές κι όχι 82» γράφουν οι μαθητές στην επιστολή τους και προσθέτουν μεταξύ άλλων: «Η υγεία μας κινδυνεύει και η εκπαίδευσή μας θα μείνει πίσω».

Στην χειρόγραφη επιστολή που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, οι μαθητές κάνουν δραματική έκκληση: «Σας παρακαλούμε κυρία υπουργέ, ήδη είμαστε όλα τα παιδιά ταλαιπωρημένα από την κατάσταση που ζούμε και δεν μπορούμε κι άλλες αλλαγές και δύσκολες καταστάσεις. Είκοσι επτά παιδιά ανά τμήμα είναι πάρα πολλά» αναφέρουν οι μαθητές του γυμνασίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.