Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: «Εμπνεύστηκα από την Έφη» λέει ο κατηγορούμενος ιερέας

Η επίθεση με βιτριόλι εναντίον των ιεραρχών στη Μονή Πετράκη είχε προκαλέσει σοκ. Ο ιερέας που κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας δηλώνει μετανιωμένος, ενώ λέει ότι εμπνεύστηκε ως προς το καυστικό υγρό από την επίθεση της Έφης εναντίον της Ιωάννας.

Όπως είπε μιλώντας στο STAR, «Ζητώ συγγνώμη, φιλώ το χέρι τους και τους βάζω και μετάνοια. Δεν ήθελα να προκαλέσω σε κανέναν κακό. Βεβαίως έχω μετανιώσει για την πράξη γι’ αυτό που εξελίχθηκε. Εγώ δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν, ούτε να βλάψω κανέναν. Το καυστικό υγρό το πήρα για μένα».

Σχετικά με το πώς σκέφτηκε να κάνει την επίθεση με βιτριόλι, υποστήριξε ότι «από την Έφη το είχα δει και μου είχε έρθει κάποια στιγμή στο μυαλό μου και είπα ότι αυτό το καυστικό υγρό μπορεί να με σκοτώσει γιατί αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Η υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου συσχετίζεται με τη δική μου υπόθεση. Η κα Παλιοσπύρου έχει 90 ημέρες στο νοσοκομείο και 20 επεμβάσεις και από τους σεβασμιότατους Μητροπολίτες δεν έπαθε κανείς τίποτα».

Σε ερώτηση εάν είναι εύκολο να βρει κάποιος βιτριόλι ο κατηγορούμενος ιερέας απάντησε: «βεβαίως, είναι και πάρα πολύ εύκολο. Πατάς στο ίντερνετ καυστικό υγρό και σου βγάζει τις χημικές ομάδες, παίρνεις τηλέφωνο, κάνεις μια παραγγελία και σου έρχεται με το κούριερ στο σπίτι αντικαταβολή. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλα και Παρασκευή το παρέλαβα».

Πώς έριξε τα δύο μπουκάλια με το βιτριόλι

Ο ίδιος περιέγραψε και την επίθεση εναντίον των Ιεραρχών λέγοντας τα εξής: «εκείνη τη στιγμή θόλωσε το μυαλό μου. Πήρα το καυστικό υγρό, το έριξα πρώτα πάνω μου και κάηκαν τα ράσα μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου, το σώμα μου και με το αριστερό χέρι που είχα, γιατί είχα δύο μπουκάλια, με το αριστερό χέρι μου πέφτει το ένα μπουκάλι κάτω και με το δεξί το μπουκάλι εκτόξευσα στον αέρα χωρίς να στοχεύω κάποιον».

Όπως είπε «η ζωή μου έχει αλλάξει. Βρίσκομαι στη φυλακή και σε πολύ άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η ζωή της φυλακής είναι δύσκολη».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη ο ιερέας θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.