Επιτροπή Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Η Επιτροπή Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Επιτροπές Πυροπλήκτων των περιοχών μας, την Πέμπτη 16/05/2019 στις 11.00 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.


Η ενιαία δράση και διεκδικητική κινητοποίηση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, της Κινέτας αλλά και του συνόλου των κατοίκων των περιοχών αυτών, ήταν και είναι πάγια θέση της Επιτροπής Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κινητοποιήσει δυνάμεις για τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων. Στις 20 Αυγούστου είχαμε καλέσει και πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις σε Βουλή και Περιφέρεια, ενώ ακολούθησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, καθώς και παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με γνώμονα τα παραπάνω, συμμετέχουμε και διεκδικούμε:

1. 100% αποζημίωση όλων των πυρόπληκτων κατοίκων κι επαγγελματιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς νομικά ή άλλα εμπόδια.

2. Άμεση έκδοση όλων των αδειών ανοικοδόμησης, να υπάρξει μέριμνα για τις κατοικίες που βρίσκονται σε δασικές περιοχές, σε ρέματα ή στον αιγιαλό, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να αποκτήσουν στέγη.

3. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου για όσους το χρειάζονται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κατεστραμμένης οικίας.

4. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη ΔΕΗ και τις απειλές της.

5. Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης κι εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.

6. Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.

7. Να μαζευτούν κλαδιά και άλλα σκουπίδια από περιοχές των Δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους.

8. Να φτιαχτούν σύγχρονοι οικισμοί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.

9. Να υπάρχουν πραγματικά μέτρα για τους επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους και όχι η κοροϊδία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

10. Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κ.Υ. Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα.