Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους: Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Μητσοτάκης (βίντεο)

«Μια απάντηση υπάρχει, η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών»: Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην μετάλλαξη «Δέλτα». Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Υπογράμμισε ότι «όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια «συστηματική προσπάθεια να εντείνουμε τους ρυθμούς του εμβολιασμού».

«Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», τόνισε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου “Δέλτα”, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, έκανε έκκληση λέγοντας: «Δείτε τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας». Και πρόσθεσε ότι σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που μπήκαν στα νοσοκομεία, διασωληνώθηκαν ή έχασαν την ζωή τους, δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Η μετάλλαξη “Δέλτα” δεν μας δημιουργεί φοβερή ανησυχία, διότι αντιμετωπίζεται με πλήρη εμβολιασμό», συμπλήρωσε.

Προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα- προνόμια υπέρ των όσων έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα». Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προσεγγίσει «πιο έξυπνα και δημιουργικά συμπολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα την απόφαση» να εμβολιαστούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι στην Σύνοδο «δεν υπάρχει πλειοψηφία για επιβολή πρόσθετων περιορισμών για την αντιμετώπιση της “Δέλτα”», για να σημειώσει ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει για επισκέπτες «και τηρούμε όλα τα αναγκαία μέτρα – εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα».

Σε επόμενη ερώτηση, τόνισε ότι ο ίδιος καταλαβαίνει «όσους πολίτες μας εξέφρασαν έναν αρχικό προβληματισμό για το εμβόλιο», αλλά τους κάλεσε να μελετήσουν όλα τα στοιχεία.

Κατόπιν, συμπλήρωσε ότι «διαφωνώ κάθετα με όσους είναι ιδεολογικά αρνητές», ενώ αναφερθείς σε όσους μπορούν να εμβολιαστούν, αλλά περιμένουν πρώτα να το κάνουν κάποιοι άλλοι, είπε: «Δεν είναι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά, θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του».

kathimerini.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.