Έρευνα για 23 θανάτους μετά από εμβολιασμό διέταξε η Νορβηγία

Προτείνουν να μην εμβολιάζονται οι ευπαθείς ηλικιωμένοι!  Ανησυχία επικρατεί στην Νορβηγία μετά από ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχασαν τη ζωή τους.

Ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου, κάνει λόγο για συνήθη συμπτώματα τα οποία όμως μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή ηλικιωμένων, ενώ όσοι κατέληξαν είχαν δύο κοινά. Ήταν ευπαθείς και ηλικιωμένοι: «Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία», υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού.

O ΕΟΦ της Νορβηγίας ετοιμάζεται να εκδώσει νέες οδηγίες τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, ενώ σε ενημέρωση συντακτών αναφέρθηκε ότι πιθανόν οι ευπαθείς ηλικιωμένοι να πρέπει να αποφύγουν το εμβόλιο.

Οι πρώτοι θάνατοι

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο.

Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρείς άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.