Έρευνα για κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Προσαγωγές γνωστών γιατρών

Δύο γιατροί προσήχθησαν από αστυνομικούς στα Χανιά στο πλαίσιο έρευνας για κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Ειδικότερα, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες μετά από καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ένας γιατρός.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Για την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσήχθη γνωστός Χανιώτης γιατρός, ιδιοκτήτης του Κέντρου και ένας ακόμη γιατρός που είναι συνεργάτης του.

Η υπόθεση αξιολογείται ως ιδιαίτερος σοβαρή αφού πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και ενδεχομένως και στο εξωτερικό.

Στην έρευνα εκτός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και μήνες, συμμετέχει και η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα και συγκεκριμένα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Ήδη, φέρεται να έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και αναμένεται να υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.