Έρευνα για την τουρίστρια που πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο – Γιατί υπήρξε καθυστέρηση

Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό με καθυστέρηση ασθενοφόρου σημειώθηκε στη Θάσο, με μια τουρίστρια να χάνει τη ζωή της σε παραλία του νησιού.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο 51′ έπειτα από την κλήση και οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της άτυχη γυναίκα από την Τσεχία ερευνώνται από τους αρμόδιους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα από την Τσεχία ηλικίας 45-50 ετών βγήκε από τη θάλασσα, έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρρευσε.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, τουρίστες επιχείρησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι διασώστες είδαν τη γυναίκα νεκρή, όπως αναφέρει το OPEN.

Από πλευράς του, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, εξηγεί πως υπάρχει γενικά ένα ασθενοφόρο και σε άλλες περιπτώσεις, «ένα άλλο… μισό. Ένας διασώσης που με έναν γιατρό του Κέντρου Υγείας εξυπηρετούν δεύτερες περιπτώσεις, κάτι που δεν είναι το σωστό».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του OPEN, «ήταν μία κυρία που έκανε μπάνιο και μόλις βγήκε κατέρρευσε. Το μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε, εκείνη τη στιγμή διακόμιζε άλλο περιστατικό με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η καθυστέρηση. Δηλαδή από περίπου την ίδια περιοχή που έγινε αυτό το συμβάν είχαμε κληθεί νωρίτερα να παραλάβουμε κάποιο παθολογικό περιστατικό».

«Με το που ενημερώθηκαν για την τουρίστρια, με το που παρέδωσαν το προηγούμενο, ξεκίνησαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος και γνωστοποίησε ότι πρόκειται για απόσταση 30-35 χλμ. που σημαίνει περίπου 25′.

«Η όλη καθυστέρηση προέκυψε φυσικά γιατί υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο», τόνισε.

«Στη θέση δεν υπάρχει ούτε μηχανή διασωστών. Υπήρχε πριν τον κορονοϊό αλλά δεν μπορούσε να στελεχωθεί σε όλες τις βάρδιες», σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή υπηρετούν οκτώ διασώστες εκ των οποίων οι δύο είναι επικουρικό προσωπικό, οι δύο με μετακίνηση και οι τέσσερις μόνιμοι και υπάρχουν και τέσσερις εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

«Δηλαδή 12 εργαζόμενοι προσπαθούν καθημερινά να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερες βάρδιες και να καλύψουν τα περιστατικά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τέλος, ο ίδιος επισημαίνει ότι το πρόβλημα υπήρχε αλλά «κρύφτηκε κάτω από το χαλί» λόγω κορονοϊού και ήρθε ξανά στην επιφάνεια τώρα που επέστρεψαν οι τουρίστες.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.