Έρευνα σοκ για τον κορονοϊό: Τα 2/3 των μολυσμένων ταξιδιωτών δεν ανιχνεύονται από τους ελέγχους!


Μία έρευνα σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στους ταξιδιώτες για τον κορονοϊό, έδειξε ότι τα 2/3 όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν είναι εφικτό να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, η οποία δημοσιεύτηκε στο eLife, δείχνει το «κενό» που υπάρχει στους ελέγχους για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια.

Η συγκεκριμένη έρευνα στηρίζεται σε μία παρόμοια μελέτη του 2015, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν ότι πολλά κρούσματα μπορούν να…. ξεγλιστρήσουν από τον έλεγχο.

Δείτε ακόμα:  Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε μονοκατοικία - Είχε «βουτήξει» χρυσά κοσμήματα και λίρες

Όπως ανέφερε η Κατελίν Γκόστιτς, του πανεπιστημίου του Σικάγο, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Αν κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι έχει εκτεθεί στον ιό και δεν εμφανίσει τα συμπτώματα, τότε δεν θα μπορέσει να ανιχνευτεί. Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο ξεφύγουν από τους ελέγχους τα 2/3 των μολυσμένων ταξιδιωτών».

Υπουργείο Υγείας: Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας

Ψυχραιμία συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε σήμερα για το ζήτημα του κοροναϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Δείτε ακόμα:  Αλλάζει η ώρα αποχώρησης μαθητών από τα νηπιαγωγεία

Ο κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση στο Μετρό: Στον ανακριτή για να απολογηθούν οι δύο ανήλικοι

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

newsbeast.gr