“Αισώπου Φίλοι”! Άλλη μια εξαιρετική παιδική παράσταση στο Paco’s Project

Την Κυριακή 19/5 στις 11:30 έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε μια ακόμα εξαιρετική παιδική παράσταση από την Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

‘Οι Αισώπου φίλοι” είναι προτεινόμενη παράσταση από το Υπουργείο Παιδείας,παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενα έτη σε θέατρα της Αθήνας και ενθουσίασε τους μικρούς θεατές!!! Με γνώμονα την ανάγκη για πολιτιστική εκπαίδευση στα παιδιά μας, δουλεύουμε, ερευνούμε και με απόλυτο σεβασμό στην ευαίσθητη παιδική ηλικία επιλέγουμε τις παραστάσεις που φιλοξενουνται στο Pacosproject .

Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας στο 6946639644
Έρχονται και εκπλήξεις…

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΑΙΣΩΠΟΥ ΦΙΛΟΙ» από τη θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

Φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές… και φιλίες από τον κόσμο της φύσης και των ζώων, με μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!

Οι ήρωες του Αισώπου ξαναζωντανεύουν, για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. Η παράσταση Αισώπου … φίλοι ξεδιπλώνει με απρόσμενο τρόπο γνωστούς, αγαπημένους μύθους.

Οι δύο φίλοι και η αρκούδα
O ψεύτης βοσκός
Η αλεπού και τα σταφύλια
Το λιοντάρι και το ποντίκι
Μύθοι επίκαιροι, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Είναι η επιτυχημένη θεατρική παράσταση από την ομάδα Μικρός Νότος, στηριγμένη σε μία ιδέα του Τάσου Ράτζου και της Χρύσας Διαμαντοπούλου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή.

Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, θα απολαύσουν ένα σύγχρονο ταξίδι σε μύθους παμπάλαιους, θα διασκεδάσουν με τα παθήματα των ζώων και τις αναποδιές στις σχέσεις τους, θα αναγνωρίσουν αλήθειες στον κόσμο των ανθρώπων αλλά και στη δική τους καθημερινότητα και θα ανακαλύψουν έναν κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί.
Οι μεγάλοι απλά θα το καταχαρούν!

Η παράσταση είναι για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€/παιδί με κέικ και χυμό πριν την παράσταση και 4€/συνοδός με καφέ ή ρόφημα της επιλογής του (η παρασκευή του καφέ γίνεται μόνο πριν ή μετά την παράσταση)

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 6946 639 644.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

«Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σύλληψη ιδέας: Τάσος Ράτζος & Χρύσα Διαμαντοπούλου
Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου
Σκηνοθεσία-Φωτισμός: Τάσος Ράτζος
Βοηθός σκηνοθέτις-επιμέλεια κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Διδασκαλία μουσικής: Πέτρος Δαμουλής
Σκηνικά αντικείμενα-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Σκηνικός χώρος: Λήδα Γρηγοριάδου
Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου – Κατερίνα Φωτιάδη
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:
Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος