«Έσπασαν» τα ισόβια στη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα! Ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης για τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους

Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία, έπεσε η αυλαία στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κήρυξε ενόχους όπως και πρωτόδικα τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ωστόσο, η έδρα αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Έτσι, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης

Συγκεκριμένα, το Εφετείο σε κάθε έναν από τους δυο κατηγορούμενους επέβαλλε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Νωρίτερα και οι δυο είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο είχε απορρίψει αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας. Με βάση την εξέλιξη αυτή αλλά με την ποινή που έχουν ήδη εκτίσει, εκτιμάται ότι σε λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι.

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Ραφήνα: Περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Μπαλακτάρης: «Η Δικαιοσύνη είναι ζώσα»

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Παναγιώτης Μπαλακτάρης αναφέρει:

«Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή διαδικασία, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ως υπεράσπιση του εντολέα μας C.G. συμβάλαμε καθοριστικά στην έκδοση μιας εν τέλει δίκαιης απόφασης. Το Δικαστήριο, το οποίο αποτελείτο από πολύπειρους Τακτικούς και ευσυνείδητους Λαϊκούς Δικαστές – Ενόρκους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε στον εντολέα μας το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου, στηριζόμενο στον νόμο και τα πραγματικά περιστατικά. Η απόφαση αυτή αποτελεί, για την υπεράσπιση, δικαίωση της σκληρής νομικής προετοιμασίας του γραφείου μας. Η Δικαιοσύνη αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ζώσα και υπαρκτή, και σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας».

Δείτε ακόμα:  ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα μέχρι 1.000 ευρώ σε ανέργους - Οι δικαιούχοι

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Δείτε ακόμα:  Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Βγήκαν μαχαίρια και γκλοπ! (βίντεο)

patkiout.gr