Έσπασε τη σιωπή του ένας από τους φαντάρους με τον Αλβανικό Αετό (βίντεο)

Ο ένας από τους 7 νεοσύλλεκτους φαντάρους με τον αλβανικό αετό, έσπασε τη σιωπή του και πριν από λίγες ημέρες, μίλησε στο Star για την επίμαχη φωτογραφία, η ποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή για να προστατεύσει την ταυτότητά του.

«Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα. Με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. Άσχετα από το ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός αλλά και υπερήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας μετανιωμένος.

Σχολιάζοντας την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων, ανέφερε πως επρόκειτο για μία απλή πλάκα. Ο νεοσύλλεκτος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και πρόσθεσε πως δεν τους παρακίνησε κανείς για να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πέθανε 27χρονη Σύρια που διέμενε σε hot spot

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι από τη μία ο νεοσύλλεκτος δηλώνει πως μαζί με τους άλλους επτά κάνανε μία αθώα πλάκα, ενώ από την άλλη δηλώνει πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τους εν λόγω φαντάρους με τον πυρήνα των ακροδεξιών Αλβανών στη χώρα μας.

Δείτε ακόμα:  Μπάμπης Βωβός: Η άνοδος και η πτώση του ανθρώπου που «έχτισε» την Κηφισίας

Σημειώνεται πως οι 2 από τους 8 νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι 6 είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. Και οι 8 ορκίζονται στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.