Εθνική Ελλάδος: Στο τέλος, ο τολμών νικά!

Η Ελλάδα των ευκαιριών και της επεκτατικής κυριαρχίας, έταξε τους νόμους της στην Γεωργία της στασιμότητας έστω και με καθυστέρηση, αποσπώντας την νίκη του 0-2, με πέναλτι του Μπακασετα και γκολ του Πέλκα, στα τελευταία λεπτά.

Η χθεσινή νίκη θύμησε την εθνική που αγαπάμε. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα, εκτός του ότι είναι το δεύτερο σερί εκ των θετικών αποτελεσμάτων, είναι και ανάσα αισιοδοξίας, για τον δρόμο του παγκόσμιου κυπέλλου του Κατάρ. Ο Ολλανδός τεχνικός, εστίασε σε μικρό-αλλαγές, που είχαν επίκεντρο τα μέσο επιθετικά, μεταβαίνοντας από το 3-4-3, -που έδωσε την νίκη έναντι στην Σουηδία-, στο 3-5-2.

Δείτε ακόμα:  Κλιματική Αλλαγή: Ποιες είναι οι ευάλωτες πόλεις στην Ελλάδα

Το ξεκίνημα αν και ήταν των Γεωργιανών, μετα από την καταρχήν δημιουργία, της μιας ευκαιρίας τους, και έχοντας την κυκλοφορία με το μέρος τους, είδαν ότι οι Έλληνες μπήκαν εν συνεχεία φουριόζοι, δημιουργώντας 9 σουτ στην εστία. Μια εξ αυτών, ήταν και το γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, το οποίο έπειτα από συναίνεση του VAR, κρίθηκε ακυρωθέν.

Το δεύτερο μέρος, έβρισκε τους Έλληνες, κολλημένους στην τελική προσπάθεια, παλεύοντας μανιωδώς για το προβάδισμα, βρίσκοντας απέναντι, τις αρνήσεις του Τζιόρτζι Λόρα. Η λύτρωση, των τολμηρών Ελλήνων, ήρθε στο 90′, αφού έπειτα από φάουλ του Τζιορμπερλιτζέ στον Τζόλη μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση, την ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος και ευστόχησε για το 0-1, από την άσπρη βούλα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα

Στο 90+5′, και με τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι έντονος, ο Πέλκας βγαίνει στην κόντρα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, και με ένα κρέμασμα, διαμόρφωσε το τελικό 0-2, φεύγοντας με το τρίποντο, απο την Τιφλίδα.

Γράφει ο Αντώνης Κυράννας