Ετοιμάζουν νέο σκληρό lockdown για την μισή Ελλάδα: Ποιες περιοχές είναι έτοιμες να «κλειδωθούν» εκ νέου

Έτοιμη να κλείσει πάλι με lockdown την μισή Ελλάδα είναι η κυβέρνηση, καθώς ανακοινώνεται ότι η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος και ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου είναι οι πρώτες περιοχές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε σκληρό lockdown, την ημέρα που υποτίθεται αίρεται, ενώ έτοιμοι να κάνουν ανακοινώσεις για lockdown είναι και για την Ρόδο, αλλά και για την Πάρο!

Πολύ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, βάσει των κανόνων που ακολουθούν οι κυβερνητικοί, να κλείσουν εκ νέου αυτές τις περιοχές!

Συγκεκριμένα αναφέρουν «μεγάλη έξαρση νέων μολύνσεων στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και σε Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο».

Και όλα αυτά ενώ ανοίγουν τον τουρισμό!

Δείτε ακόμα:  Η μισή Ελλάδα απειλείται με ερημοποίηση — Κίνδυνος για την αγροτική παραγωγή

Πώς και με ποιο τρόπο θα έρθουν οι τουρίστες όταν ετοιμάζεται να επιβληθεί lockdown πάλι στην μισή Ελλάδα και ειδικά στις τουριστικές περιοχές της είναι απορίας άξιο!

Όπως επίσης είναι απορίας άξιο πώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται στις περιοχές οι οποίες ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό, όπως είναι τα νησιά!

Δηλαδή τι θα συμβεί σε ένα μήνα; Θα κλείνουν πάλι τον ένα νομό μετά τον άλλο; Παρά το γεγονός ότι καθαρά λόγω βελτίωσης των κλιματολογικών συνθηκών ο ιός έχει υποχωρήσει;

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Στην ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ακόμα:  Εντοπίστηκε ο τουρίστας που έπεσε στο φαράγγι του Βίκου - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30.03%)!

Τεράστια αύξηση που δείχνει ότι «κάτι δεν πάει καλά»! Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 344 ασθενείς και αυτό υψηλό ποσοστό.

pronews.gr