Έτρεχε μεθυσμένος με πάνω από 190 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Μαραθώνος! (φωτό)

Απίστευτα είναι όσα διαπίστωσαν οι άνδρες της Τροχαίας σε ελεγχους που πραγματοποίησαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος την περασμένη εβδομάδα

Πιο συγκεκριμένα συνέλαβαν δύο άτομα, το ένα να οδηγεί μεθυσμένος τρέχοντας με 192 χλμ/ώρα και τον δεύτερο να οδηγεί με 176 χλμ/ώρα σε σημείο που το όριο είναι στα 60 χλμ!

Πιο αναλυτικά:

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19-1-2024, στοχευμένοι έλεγχοι, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, επί των Λ. Μαραθώνος, Λ. Κηφισίας, Λ. Ποσειδώνος και σε λοιπούς οδικούς άξονες, από Αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με τη συμμετοχή Αστυνομικών των κατά τόπο αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συνολικά διενεργήθηκαν περί τους -2.800- τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -1.988- παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ.», εκ των οποίων οι -219- σε βαθμό πλημμελήματος, ως ακολούθως:

Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας: -376-
Μη χρήση κράνους: -133-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -89-
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου:-81-
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: -66-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -59-
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -38-
Ανασφάλιστο όχημα: -31-
Λοιπές παραβάσεις: -1115–

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -299- πινακίδες, -353- άδειες κυκλοφορίας και -477- άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν -150- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα -90- εξ αυτών.

Πέραν των ανωτέρω, συνελήφθησαν -5- ημεδαποί οδηγοί, διότι :

Ο πρώτος εξ αυτών κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτ/τα επί της διασταύρωσης των Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Αλίμου στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης, χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας, με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

Ο δεύτερος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Βουλιαγμένης να οδηγεί δίκυκλη μοτ/τα στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης και χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας και αποτελεσματικό σιγαστήρα, καθώς σε επιγενόμενη μέτρηση με θορυβόμετρο προέκυψε ότι εξέπεμπε 106 db αντί 95 db. Πέραν των ανωτέρω, το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

Ο τρίτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Κηφισίας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 122 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,89 mg/l και (β) μέτρησης 0,92 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Ο τέταρτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 192 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,42 mg/l και (β) μέτρησης 0,30 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Ο πέμπτος εξ αυτών κατελήφθη ομοίως επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 176 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα.

Οι ως άνω συνελήφθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 290Α του Ποινικού Κώδικα «περί επικίνδυνης οδήγησης» και κατά περίπτωση σύμφωνα με τα άρθρα 94 (στέρηση της απαιτούμενης κατηγορίας άδειας οδήγησης) και 42 (οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις κατά αυτών σχηματισθείσες δικογραφίες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.