ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός 27 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Υδραγωγείου Μόρνου-Μαραθώνα

Ένα νέο διαγωνισμό για έργο ύδρευσης ξεκινά η ΕΥΔΑΠ. Αυτή τη φορά πρόκειται για την εργολαβία που αφορά την κατασκευή έργων αποκατάστασης του Ενωτικού Υδραγωγείου Μόρνου-Μαραθώνα στο τμήμα Κλειδί-Δαφνούλα.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 27,13 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 21,88 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου και η αποσφράγιση των προσφορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2023 της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ, ώστε να δεσμευτεί η αντίστοιχη δαπάνη δυνάμει του από 21.6.2023 Προσαρτήματος του Παραρτήματος της από 2.2.2022 υπογραφείσας σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΠ.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης ορίζεται σε 25 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της.

Τι εργασίες προβλέπονται
Η μελέτη αφορά στα έργα λειτουργικής αποκατάστασης του υδραγωγείου Μόρνου-Μαραθώνα στο τμήμα Κλειδί-Δαφνούλα όπως περιγράφονται παρακάτω :

Έργα επισκευών για την αμφίδρομη λειτουργία του υδραγωγείου, σύμφωνα με τα σενάρια λειτουργίας της Διεύθυνσης Υδροληψίας. Για τις ανάγκες της παρούσας, ο όρος “επισκευή” περιλαμβάνει τόσο την επισκευή όσο και την προστασία του υφιστάμενου υδαταγωγού, καθώς και την αντικατάσταση του τμηματικά με νέο.

Έργα βελτίωσης των συνθηκών υδραυλικής λειτουργίας του υδραγωγείου, δηλαδή διατάξεις αερισμού και αντιπληγματικής προστασίας.

Επισκευή και ενίσχυση του αγωγού με ή χωρίς ανοικτή εκσκαφή με εξέταση των παρακάτω τεχνικών λύσεων για τμήματα του αγωγού που δεν θα γίνει αντικατάσταση : α) Μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος, β) εξωτερική επένδυση από ινοπλισμένα πολυμερή (Fiber Reinforced Polymers – FRP) ή πολυμερή από ανθρακοΐνες (Carbon Fiber Reinforced Polymers – CFRP), με γ) εσωτερική επένδυση από ινοπλισμένα πολυμερή (Fiber Reinforced Polymers – FRP) ή πολυμερή από ανθρακοΐνες (Carbon Fiber Reinforced Polymers – CFRP).

Για τις ανάγκες τις ανάδειξης της προτιμητέας λύσης επισκευής και ενίσχυσης θα εκτελεστεί πειραματικό πρόγραμμα ελέγχου των προτεινόμενων λύσεων σε τεμάχια του υφιστάμενου ενωτικού υδραγωγείου Κλειδί-Δαφνούλα.

Μελέτη για την πιλοτική επισκευή του αγωγού χωρίς ανοικτή εκσκαφή, με εσωτερική επένδυση από ινοπλισμένα πολυμερή (Fiber Reinforced Polymers – FRP) ή πολυμερή από ανθρακοΐνες (Carbon Fiber Reinforced Polymers – CFRP). Η μελέτη θα συνταχτεί για τμήμα μήκους μέχρι εκατό (100) μ., όπως αυτό θα οριστεί από την Διεύθυνση Υδροληψίας. Για την πιλοτική αυτή επισκευή του αγωγού θα συνταχθούν και τεύχη δημοπράτησης ξεχωριστά από το σύνολο του έργου

Αξιολόγηση της κατάστασης του υφιστάμενου, αλλά εκτός λειτουργίας μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού (ΜΥΗΣ) στη θέση Κλειδί, καθώς και του ωστικού αντλιοστασίου Β2.

ypodomes.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.