Εύβοια: Φόβοι πως υπάρχουν ακόμη πολλοί εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια

Η θεομηνία σάρωσε την Εύβοια και ιδιαίτερα τα Πολιτικά, όπου δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ δυστυχώς είχαμε και την απώλεια δυο συνανθρώπων μας.

Δυο ηλικιωμένοι «πιάστηκαν στον ύπνο» και δεν κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, τα οποία πλημμύρισαν και πνίγηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν φόβοι πως μετά το πέρας της κακοκαιρίας υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής στα σπίτια τους, καθώς αγνοείται η τύχη τους.

Στο Μπούρτζι οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και η πρόσβαση δύσκολη. Ήδη πριν λίγο συζητήθηκε με σταλεί ελικόπτερο για απεγκλωβισμό καθώς οι άνθρωποι είναι στις ταράτσες και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Δείτε ακόμα:  Ξυλοδαρμός εργαζομένου στο μετρό: Συνελήφθη και αστυνομικός της «ΔΙΑΣ»

Εκατοντάδες οι κλήσεις από τη μία τα ξημερώματα μέχρι το πρωί από ανθρώπους εγκλωβισμένους, από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονται από τα νερά ή που αναζητούν καταφύγιο στις ταράτσες των οικοδομών. Εκκλήσεις αδιάκοπες από ανθρώπους που σκαρφάλωσαν πάνω σε ελιές για να σωθούν, από οικογένειές με μικρά παιδιά που βλέπουν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει μέσα στο σπίτι τους.

Οι αδιάβατοι δρόμοι από τεράστιους όγκους νερού και κομμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν ούτε στα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν σε ορισμένα σημεία για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα:  Το ξέσπασμα της Πόπης Τσαπανίδου για το άνοιγμα των καταστημάτων: "Ανοίγουμε σαν να μην τρέχει τίποτα"

Παράλληλα, συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων των Πολιτικών Ευβοίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων που κάνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς τα υπερχειλισμένα ρέματα κι ο ποταμός Λίλας, που έκανε όπως φαίνεται και το μεγάλο κακό, έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα σπίτια τους που πλημμύρισαν.

«Κινδυνεύει πολύς κόσμος. Δύο φορές Μάνδρα είναι αυτό που ζούμε. Η στάθμη στα ισόγεια σπίτια είναι δύο μέτρα. Πνίγεται η αδερφή μου και ο γαμπρός μου στο σπίτι τους. Ισα που αναπνέουν, η μύτη τους μόνο είναι έξω από το νερό. Εγώ πρόλαβα και βγήκα τελευταία στιγμή κι ανέβηκα στην ταράτσα» είπε με τρεμάμενη φωνή ο κάτοικος της περιοχής κ. Βαγγέλης που μετέφερε στον ΣΚΑΪ τα όσα συμβαίνουν.

Δείτε ακόμα:  Μνήμες Οκτωβρίου στη Σάμο - Σεισμική δόνηση 3.5 Ρίχτερ

Άλλη μαρτυρία κατοίκου από την παραλία στο Βασιλικό σοκάρει: «Έχει πλημμυρίσει ο Λίλας Ποταμός. Όλοι είναι στις ταράτσες για να σωθούν. Το νερό στα περισσότερα σπίτια ξεπερνάει το ύψος του γονάτου. Όλοι είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορεί κανείς να βγει. Όλα έγιναν μετά τις 3 τα ξημερώματα».

thecaller.gr