Φοινικόδασος Λαυρίου: Ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος στην Ανατολική Αττική (βίντεο)

Όσο και αν έχουμε συνηθίσει το αστικό τοπίο της Αττικής, υπάρχουν διάφορα σημεία της που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν σύγχρονη μεγαλούπολη. Εκτός, για παράδειγμα, από τα υπέροχα και γραφικά Αναφιώτικα στην Πλάκα, που φέρνουν στο νου εικόνες από κυκλαδονήσι ή κάποιες από τις παραλίες που παραπέμπουν σε νησί.

Ένα από αυτά τα σημεία, λοιπόν, είναι το Φοινικόδασος Λαυρίου, ένας τόπος που παραπέμπει σε εξωτικό προορισμό και δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε στην Αττική.

Φοινικόδασος Λαυρίου: Ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος στην Αττική

Όπως φαίνεται και από τα πανοραμικά πλάνα με drone της ομάδας haanity το Φοινικόδασος Λαυρίου είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, που σίγουρα δεν περιμένατε ότι θα αντικρίζατε στον αστικό ιστό της πόλης.

Η περιοχή ονομάζεται Φοινικόδασος Κυπριανού όπου, όπως το υποδηλώνει η λέξη, υπάρχει ένα φοινικόδασος περίπου 300- 400 δέντρων που φυτεύτηκαν το 1880 και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Λαυρεωτικής και της ιστορίας της περιοχής. Η φύτευσή τους αποτελούσε, μάλιστα, ένα πρωτοποριακό είδος βιολογικού καθαρισμού, καθώς οι ρίζες των δέντρων μάζευαν τα λύματα του οικισμού.

Σήμερα και παρά το κόκκινο σκαθάρι που έχει προκαλέσει ζημιά στους περισσότερους φοίνικες της Ελλάδας, το Φοινικόδασος στέκει ακόμα και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική χώρα όταν κάθεται κάτω από τη σκιά των εντυπωσιακών αυτών δέντρων.

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν εργασίες ανάπλασης του χώρου έτσι ώστε να αποτελέσει έναν τόπο ξεχωριστής, εξωτικής φυσικής ομορφιάς, τόπο συνάντησης και αναψυχής, τόσο για τους κατοίκους του Λαυρίου όσο και για τους υπόλοιπους κατοίκους της Αττικής που επισκέπτονται την περιοχή.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.