Φορολοταρία: Έρχεται σούπερ χριστουγεννιάτικη κλήρωση

Στα σκαριά βρίσκεται η υπερκλήρωση της φορολοταρίας για τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ” Δημοκρατία” , τα Χριστούγεννα αναμένεται να υπάρξει μια υπερκλήρωση, την οποία το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ότι θα μπορεί να αλλάξει τη ζωή των υπερτυχερών. Σε αυτή την ιδιαίτερη λοταρία θα κληρώνονται βραβεία με τα ποσά να φτάνουν τα 100.000 ευρώ.

Το μέτρο της φορολοταρίας

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί χρηματικά έπαθλα που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ τον μήνα καθώς το μέτρο της φορολοταρίας έχει απαξιωθεί πρακτικά από τους φορολογούμενους εδώ και αρκετά χρόνια.

Σήμερα, το μέτρο προβλέπει ότι κάθε μήνα κληρώνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους κάτι που δεν αποτελούσε ισχυρό δέλεαρ για τους πολίτες με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ως σημαντικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο σύστημα θα λαμβάνει υπόψη επιπλέον παράγοντες, όπως το ποσό που δαπανάται σε σχέση το ύψος του εισοδήματος και το εάν η οικογένεια είναι τρίτεκνη ή πολύτεκνη. Αναλυτικά , το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι:

– Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που ξοδεύεται.
– Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν
-Τα βραβεία κάθε μήνα λοταρίας θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν τα 50.000 ευρώ.

enikonomia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.