Φωτιά: Επανήλθε το ρεύμα σε 6.700 κτήρια σε Ντράφι, Διώνη & Παλλήνη– Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Η φωτιά στην Πεντέλη προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αττικής και οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται και σήμερα (20/7) από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί άλλες 2 γραμμές, (συνολικά 4) που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

Ακόμη, με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Σημειώνεται ότι, έως το μεσημέρι σήμερα, επανήλθε η ηλεκτροδότηση σε 90 υποσταθμούς, που σημαίνει ότι έχουν ξανά ρεύμα 6.700 κτήρια.

«Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Στις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών απασχολούνται περισσότεροι από 300 τεχνικοί (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.