Φωτιά σε Πεντέλη & Ντράφι: Πώς πρέπει να καθαριστούν τα καμμένα για να προφυλάξουμε την υγεία μας – Οδηγίες από τον Σαρηγιάννη

“Στα δυτικά παράλια της Κρήτης έχει φτάσει το νέφος των αιωρούμενων σωματιδίων που εκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, αλλά είναι ιδιαίτερα αραιωμένο”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

“Η ποιότητα του αέρα στην Αττική γενικότερα, είναι πολύ λίγο επηρεασμένη από την πυρκαγιά” σημείωσε και έδωσε πρακτικές συμβουλές για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου στους πυρόπληκτους, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το δέρμα τους επικίνδυνες ουσίες από την καύση πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων.

Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτή πέρυσι στη Βαρυμπόπη σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης όσον αφορά στα αιωρούμενα σωματίδια.

Επέστησε την προσοχή στις διαδικασίες καθαρισμού που θα γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς όπως σημείωσε “όταν υπάρχει καύση από τεχνητά αντικείμενα ( πλαστικά, μέταλλα κ.λ.π) επειδή παράγονται καρκινογένες ουσίες όπως οι διοξίνες, που μπορεί να συσσωρευτούν στον ανθρώπινο οργανισμό, “να το κάνουμε φορώντας μάσκα και ένδυμα με μακρυά μανίκια και παντελόνι για να μην έρθουν σε επαφή με το δέρμα”.

Με αυτό τον τρόπο όπως σημείωσε “μειώνουμε την πιθανότητα έκθεσης σε οτιδήποτε επικίνδυνο”. Επιπλέον σημείωσε πως “πρέπει να προσέξουμε το θέμα της επαναιώρησης σωματιδίων όταν ποτίζουμε”

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.