Φωτιά σε Ραφήνα & Μάτι: «Ζητάμε δικαίωση, όχι εκδίκηση» λένε τα θύματα της τραγωδίας – Τι λέει ο Ευαγγ. Μπουρνούς (βίντεο)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, οι οποίοι σε δηλώσεις τους στον AΝΤ1, ευελπιστούν για δικαίωση στην δίκη δευτέρου βαθμού.

Όπως ανέφερε η Πηνελόπη Κωνσταντάκη, πρώην πολυεγκαυματίας, «ζητάμε δικαιοσύνη, δεν ζητάμε εκδικητικότητα. Οι ποινές που είχαν δοθεί, ήταν ποινές “χάδι”. Ελπίζουμε τη δεύτερη φορά να είναι πιο ουσιαστικές. Μας προκάλεσε θυμό, πόνο και αγανάκτηση η απόφαση. Θέλουμε δικαίωση, γιατί έχουν καεί 104 άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι για την αμέλεια και την ανεπάρκεια τους, δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Σε αυτή τη βάση κινούμαστε».

Ο Άρης Χερουβειμ, που έχασε τρεις συγγενείς του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, σημειώνει στον ANT1 ότι, «εγώ αισθάνομαι ότι εν μέρει δικαιωθήκαμε από την απόφαση του δικαστηρίου, γιατί αποδείχθηκε ότι 104 άνθρωποι δεν αυτοπυρπολήθηκαν ταυτοχρόνως. Το ότι έρχεται η ελληνική δικαιοσύνη και αυτο-αναιρείται αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά».

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας – Πικέρμου, Ευάγγελος Μπουρνούς, σε δηλώσεις του, είπε ότι, «αισθάνομαι ως ένας αθώος που θέλουν με το ζόρι να τον καταστήσουν ένοχο. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο των ανθρώπων, γιατί και η δική μου οικογένεια βγήκε ζωντανή έπειτα από 5 ώρες μέσα από τη θάλασσα, αλλά δεν έχει σημασία ο αριθμός των ατόμων που θεωρούνται ένοχοι και θα καταδικαστούν».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.