Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σκληρή μάχη με τα μέτωπα έξω από το χωριό Λογγίτσι – Εκκενώθηκε ο οικισμός

Αγώνας με τον χρόνο και τη φωτιά που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα. Ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εξακολουθούν τη μάχη για να τη σβήσουν.

Συγκεκριμένα, στις προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά, προτού φτάσει στα σπίτια του οικισμού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα, συμμετέχουν, πλέον, 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πραγματοποιούν ρίψεις νερού για να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό και βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς», υπογραμμίζει ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς, ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο - Που θα χιονίσει

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα. Βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση, όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Δείτε βίντεο για τη φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας από το tvstar.gr:

newsit.gr