Φωτιές: Έκκληση για περιφρούρηση του Δήμου Μαραθώνα & για άμεση βοήθεια προς τους πυρόπληκτους

Έκκληση προς συμπολίτες, φίλους του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ και συναθλητές και ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ για άμεση εθελοντική βοήθεια περιφρούρησης στην ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές, ζούμε έναν πόλεμο!

Επειδή έχουμε βιώσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές στο Μάτι και δεν θα θέλαμε ποτέ ξανά να γίνουμε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων, κάνουμε έκκληση περιφρούρησης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας όλες αυτές τις δύσκολες ώρες. Ο κάθε ένας μας έχοντας τη θέληση και την καλή διάθεση προσφοράς ας βοηθήσει έστω και για λίγο στην περιφρούρηση της περιοχής μας ιδιαίτερα σε σημεία που υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Ως δρομείς βλέπουμε καθημερινά σε όλη την έκταση του Δήμου μας απειλητικές καταστάσεις και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πάρα πολλοί.

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Ραφήνα: Σήμερα στον Μαραθώνα το τελευταίο “αντίο” στον άτυχο Δημήτρη

Περιοχές με πυκνή βλάστηση, εκτάσεις που δεν έχουν καθαριστεί από ξερά χόρτα, τόνοι σκουπιδιών που φεύγουν από τις ιδιοκτησίες συμπολιτών μας και καταλήγουν στο δρόμο για να απαλλαγούν οι ίδιοι και να αποτελέσουν δημόσιο κίνδυνο.

Και αναρωτιόμαστε: Πως έπιασε σήμερα φωτιά σε φυτώριο στο Βρανά;;;
ΣΗΜΕΡΑ!! Που πρέπει να έχουμε όλοι τα μάτια μας δεκατέσσερα!
Και όμως ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ είδαμε συμπολίτες μας να πετούν στο δρόμο τα χόρτα τους!!!

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ!

Ζούμε σε περιοχή με πολλές δασικές εκτάσεις στο Νέο Βουτζά, Μάτι, Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι, Αγία Μαρίνα, Νέα Μάκρη, Ανατολή, πρόποδες Διονύσου, περιοχή Βρανά- Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, Οινόη, Λίμνη Μαραθώνα, Καλέτζι, Βαρνάβα, παραλία Βαρνάβα, Γραμματικό, Σέσι, Ραμνούντα, Αγία Μαρίνα,
περιοχή Δικαστικών Υπαλλήλων, Σχοινιά, Κάτω Σούλι, Άνω Σούλι, Μαραθώνα, Παραλία Μαραθώνα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τα μικρασιατικά μελίσματα από την Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, άγγιξαν το νου και την ψυχή μας (φωτό)

Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας και έχει τη διάθεση να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του, μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα μας ή να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους υπεύθυνους του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, τον Βλάση Καραβασίλη στο τηλέφωνο: 6942633465 ή την Ελευθερία Δημαντώνη στο τηλέφωνο: 6944445080.
Θα δημιουργήσουμε ομάδες δράσεις!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ!

Εκκληση βοηθειας απο τον ΤΕΛΜΗΣΣΟ για τους πυροπλητους

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.Μάκρης – Μαραθώνος κάνει έκκληση προς όλους για άμεση βοήθεια προς τους πυρόπληκτους καθώς και για όλους τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για προμήθεια ειδών πρώτης
ανάγκης όπως νερά, χυμούς, ενεργειακά ποτά , μπάρες ενεργειακές, ξηρά τροφή,είδη πρώτης ανάγκης και ότι άλλο έχουμε την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε για τις δύσκολες για ακόμη μια φορά στιγμές που ζούμε!

Δείτε ακόμα:  Στον Μαραθώνα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου

Δυστυχώς ζούμε πολύ άσχημες στιγμές που μας θυμίζει το Μάτι!

Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Βλάση Καραβασίλη στο τηλέφωνο: 6942633465, και με την Ελευθερία Δημαντώνη στο τηλέφωνο:6944445080. Τα τρόφιμα και όλα
τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο κέντρο δασοπυροσβεστών εθελοντών του Δήμου Μαραθώνα στην οδό Περιπάτου και Ορεστιάδος στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα.

Σας ευχαριστούμε.
Το Δ.Σ του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ