Φωτιές σε Γέρακα και Άγιο Στέφανο!

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν τη νύχτα στον Αγιο Στέφανο, σε δασική έκταση, και στον Γέρακα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στον Αγιο Στέφανο

Λίγο πριν τα ξημερώματα, η πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, κοντά στον Αγιο Στέφανο, Αττικής.

Αμέσως δόθηκε εντολή και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν ύστερα από αρκετή ώρα να οριοθετήσουν την πυρκαγιά χωρίς να κινδυνεύσουν σπίτια ή να προσεγγίσουν οι φλόγες κατοικημένη περιοχή.

Στον Γέρακα
Αμεση ήταν η κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή με κατοικίες στον Γέρακα Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας έως την Τετάρτη 12 Αυγούστου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής για εστία πυρκαγιάς σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και λίγα ψηλά δέντρα, στην οδό Αροανίων, στον Γέρακα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ισχυρή δύναμη που αποτελείτο από 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα έφτασε στο σημείο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης.

Τις δυνάμεις συνέδραμαν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το κύριο μέλημά τους ήταν να μην φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στα σπίτια ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυρές ριπές ανέμων.

Δείτε ακόμα:  Φυλάσσοντας σύνορα... στη Ραφήνα και τη Βουλιαγμένη!

Αυτήν τη στιγμή, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται με την ίδια ένταση μέχρις ότου ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση.