Φωτιές: Συναγερμός σε Βαρυμπόμπη & Εύβοια – Νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις!

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στο χωριό Κουρκουλοί στην Εύβοια, για μεγάλη αναζωπύρωση – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών έδωσε το Συντονιστικό που συνεδρίασε στη Λίμνη της Εύβοιας το πρωί για να εκτιμηθεί η κατάσταση, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του Δημάρχου.

Αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης (Τρια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο) ενω τις πρωτες πρωινές ώρες αντιμετώπισαν χαμηλές νεφώσεις που δυσκόλεψαν τις πτήσεις τους. Στο έδαφος επιχειρούν επίσης 95 πυροσβέστες επικουρούμενοι απο 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα, δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος.

Δείτε ακόμα:  Σαρωνικός: Κοντέινερ τυλίχθηκε στις φλόγες στους πρόποδες του Πάνειου όρους! (βίντεο)

«Πάνω από 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη»

«Η φωτιά είναι μεγάλη, είναι δύσκολη. Δουλεύαμε όλη νύχτα, η πυροσβεστική και τα χωματουργικά μηχανήματα για να συγκρατήσουμε τις φλόγες. Τα πτητικά μέσα ήρθαν, αλλά μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχαν δυνατότητα να επιχειρήσουν λόγω του καπνού. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε και τώρα επιχειρούν», εξήγησε ο κ. Σπανός, μιλώντας στο mega.

«Είναι μια μεγάλη γραμμική πυρκαγιά με τρία κρίσιμα μέτωπα. Το ανατολικό στην περιοχή Σκεπαστή, το βόρειο μεταξύ Κουρκουλών και Μονής Οσίου Δαυίδ και το ανατολικό κοντά στις Ροβιές. Οι Ροβιές δεν έχουν εκκενωθεί, δεν έχει συντρέξει λόγος. Άλλοι μικρότεροι οικισμοί εκκενώθηκαν από εχτές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή», συνέχισε ο ίδιος.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση πενταμελούς οικογένειας τουριστών στην Εύβοια

«Σίγουρα μιλάμε για πάνω από 15.000 στρέμματα δάσους. Έχουμε και καταστροφές περιουσιών. Άνθρωποι δεν κινδύνευσαν καθώς κάναμε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων. Πολλοί είχαν φίλους και συγγενείς στη Λίμνη και τις Ροβιές. Σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μείνουν σε κοντινά τους πρόσωπα παρείχαμε φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής», κατέληξε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Έντονες αναζωπυρώσεις αυτήν την ώρα και στη Βαρυμπόμπη 

Έντονες αναζωπυρώσεις αυτήν την ώρα στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά Μάτι: Δίωξη για τη συγκάλυψη σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου

Στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από newsbomb.gr, newsbeast.gr