Φρέντι Μπελέρη: Τι θα συμβεί εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής – Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών

Επισήμως εκδόθηκε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλακή.

Πέραν του τυπικού της απόφασης, επί της ουσίας σηματοδοτείται η έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης Μπελέρη σε δεύτερο βαθμό, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ο ίδιος δικαιούται βάσει του αλβανικού νόμου να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών, η οποία θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Θα παραμείνει κρατούμενος ακόμα και αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, αν δεν μειωθεί η ποινή
Επιπλέον, αν δεν μειωθεί η ποινή και αν ο Φρέντι Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα συμβεί το εξής παράδοξο. Ο ίδιος θα είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά θα παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.