Φρίκη: Εκκρεμεί από το 2017 η μήνυση για βιασμό από τον πατέρα τους!

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση βιασμού ανηλίκων από τον ίδιο τους τον πατέρα στα Πετράλωνα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, ήδη από το 2017 είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με την υπόθεση ωστόσο να μένει στάσιμη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η υπόθεση δεν έχει μπει στο αρχείο. Το 2018 η καταγγελία έφτασε στην εισαγγελία πρωτοδικών όπου σχηματίστηκε δικογραφία βάσει των παιδοψυχιατρικών εξετάσεων.

Τότε, ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών από κοινού και κατά μόνας.

Το 2020 η δικογραφία πηγαίνει στον ανακριτή, ενώ το 2021 η δικογραφία φτάνει στο Συμβούλιο όταν και ένας από τους κατηγορούμενους κάνει προσφυγή για ακυρότητα της διαδικασίας. Τότε, η δικογραφία γυρίζει στον εισαγγελέα ο οποίος απορρίπτει την προσφυγή και η δικογραφία επιστρέφει πίσω στο Συμβούλιο, το οποίο διατάζει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις.

Λες και ο χρόνος να έχει «παγώσει». Λες και δεν συνέβη το παραμικρό. Σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η φρικτή καταγγελία, ότι πατέρας βίαζε τον 7χρονο γιο και την 10χρονη κόρη του.

Μόνος του, αλλά και μαζί με συγγενείς και φίλους. Κάπως έτσι φαντάζουν τα πράγματα στα μάτια των παιδιών αυτών, αφού από το 2017, όπου η μητέρα τους απευθύνθηκε για πρώτη φορά στις Αρχές έως και σήμερα, ο πατέρας τους όχι μόνο δεν έχει δικαστεί αλλά δεν έχει καν ακόμη αποφασιστεί εάν θα παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ή όχι.

Τα γεγονότα είναι αυτά που αποδεικνύουν ότι όλα κυλούν βασανιστικά αργά. Η καταγγελία έγινε το 2017.

Το 2018 ήταν η πρώτη φορά το ανήλικο αγόρι κλήθηκε να καταθέσει στις Αρχές. Είχε προηγηθεί η εξέτασή του από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν μπόρεσε με βεβαιότητα να συμπεράνει τον βιασμό, καθώς είχαν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία φορά που το αγόρι είπε ότι έζησε τον εφιάλτη.

Εφιάλτης δίχως τέλος

Από το 2018 ως το 2020 τα παιδιά εξετάστηκαν από συνολικά τέσσερις παιδοψυχολόγους. Οι τρεις συμπέραναν ότι η κακοποίηση στη ψυχή και το σώμα των παιδιών αυτών ήταν προφανής. Ένας όμως, δεν μπόρεσε να βεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Έχουμε φτάσει στο 2020. Ο εισαγγελέας, έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία από την έρευνα που είχε τρία χρόνια πριν διατάξει, παίρνει την απόφαση και εξετάζει κατ’ αντιπαράσταση γιο και πατέρα. Το παιδί είναι πλέον 15 ετών. Βιαζόταν από τα 7 του χρόνια. Ένα μαρτύριο που δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει με αποτέλεσμα βούλευμα για το εάν παραπέμπεται ή όχι σε δίκη ο πατέρας δεν έχει εκδοθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα δυο παιδιά τώρα μηνύουν και τη μητέρα τους ήξερε αλλά δεν έκανε τίποτα τότε για να τα γλιτώσει.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα «πάρτι βιασμού»

Στα 17 ανέρχονται άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για τον βιασμό του 7χρονου τότε παιδιού στα Πετράλωνα κατά τη διάρκεια «πάρτι βιασμού» που οργάνωνε ο πατέρας τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου του παιδιού.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονας που άρχισε να βλέπει περίεργες συμπεριφορές προσφέρθηκε να κάνει μαθήματα δωρεάν στο παιδί ώστε να μπορεί να μπει στο σπίτι. Με τη δική του βοήθεια τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για όλα όσα ζούσαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και να φτάσουν, το 2017 πλέον, να καταγγείλουν τα όσα έχουν γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» ανέφερε: «Πράγματι υπάρχει η καταγγελία από τον συγγραφέα, η καταγγελία τότε αφορούσε κακοποίηση μόνο του αγοριού κι όχι για το κορίτσι. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο αγόρι δεν δείχνει με βεβαιότητα την κακοποίηση του παιδιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες και το κορίτσι εξετάστηκε εκείνη την περίοδο και δεν προέκυψαν σαφή ευρήματα κακοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίεργα ευρήματα είχαν βρει και οι παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν το αγόρι, καθώς δεν είχαν κατέληξαν σε σαφή συμπεράσματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.