Γ. Δαβερώνης: Μεταφέρουν το πρόβλημα στις επιχειρήσεις – Πρέπει να γίνουμε αστυνομικοί και γιατροί στα μαγαζιά μας!

«Οπωσδήποτε θέλουμε να έχουμε ασφαλή εστιατόρια, και το προσωπικό να αισθάνεται ασφαλές, το γενικότερο όμως πλαίσιο των ανακοινώσεων, μας δημιουργεί θέματα, μας βάζει στην διαδικασία να κάνουμε τους αστυνομικούς έξω από τα μαγαζιά μας, να κάνουμε τους γιατρούς, εξετάζοντας αν τα χαρτιά που μας φέρνουν είναι σωστά ή όχι» σχολιάζει σχετικά με τα νέα μέτρα που αφορούν στην λειτουργία της εστίασης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «στον αΕΡΑ» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

Επισημαίνει πως μαζί με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, πρόκειται να μπει και σε άλλες περιπέτειες, ενώ υπάρχει και η δυσκολία του χειρισμού του ζητήματος του ανεμβολίαστου προσωπικού στα καταστήματα του χώρου.

«Δεν μπορούμε νομικά να επιβάλουμε στον κάθε έναν να κάνει το εμβόλιο, είναι θέμα του κάθε πολίτη, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να κάνει τα απαραίτητα, για να μπορέσει να υπάρχει και να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο ασφάλειας που είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις της εστίασης. Δεν μπορούμε να πούμε όμως, κάντε το εμβόλιο για να δουλέψετε ή μην το κάνετε και δεν θα έρθετε στο μαγαζί μας».

«Δεν θα πρέπει να μεταφέρουμε το όποιο πρόβλημα των εμβολιασμών, στις επιχειρήσεις εστίασης, να μπούμε εμείς στην λογική να μην αφήνουμε τους πελάτες να μπουν στα καταστήματά μας, ή να τους ελέγχουμε», τονίζει ο κ. Δαβερώνης, θεωρώντας πως η πολιτεία πετάει το μπαλάκι στην εστίαση, που έχει σταθεί με πειθαρχία και υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία.

«Όλοι οι επιχειρηματίες τήρησαν όποιο υγειονομικό πρωτόκολλο μας έχουν ανακοινώσει. Τα self test γίνονται κανονικά, οι αποστάσεις υπάρχουν, με κόστος οικονομικό, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια υπάρχουν, δεν νομίζω ότι η εστίαση δεν βοήθησε στο να μην επεκταθεί η πανδημία και αυτό το αποδείξαμε. Μείναμε 6-7 μήνες κλειστοί για αυτόν τον λόγο. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την μεταδοτικότητα του ιού. Και πρέπει να αντεπεξέλθουμε και στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν».

Ο κλάδος θα αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και νέα ζητήματα βιωσιμότητας, εκτιμά ο κ. Δαβερώνης, ενώ σημειώνει πως η εστίαση μέσω όλων τους θεσμικών φορέων, έχει μεταφέρει προτάσεις για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν. «Θα μπορούσαμε να είχαμε μείνει ανοιχτοί και νωρίτερα, αλλά δεν μας άκουσαν. Να καθίσουμε τον Σεπτέμβριο να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχουμε κάποιες εισηγήσεις για την εξειδίκευση των μέτρων, και πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα μας ακούσει. Αυτό που ζητάμε είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας, καθώς ο κλάδος μας προσφέρει στην οικονομία».

ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.