Γέρακας: Δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, εν αγνοία των κατοίκων!

Με εξέλιξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με ΜΚΟ οι οποίες ασχολούνται με το προσφυγικό πρόβλημα, έχει προχωρήσει στη μίσθωση χώρου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Δέση του Γέρακα προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί προσφυγόπουλα, εφηβικής ηλικίας, τα οποία έφτασαν μόνα τους στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ελήφθη και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία προκειμένου να μετασκευαστούν οι χώροι για τη φιλοξενία, σε πρώτη φάση, 40 εφήβων, ενώ πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι σταδιακά θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν μόνοι τους ότι «κάτι συμβαίνει» στο κτίριο το οποίο βρίσκεται σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων, όταν παρατήρησαν την έντονη κινητικότητα μελών τεχνικών συνεργείων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υποδομή χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει σε ιδιώτη.

Παρά το γεγονός ότι για ένα τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αυτό δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση ενώ λέγεται ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τις 500 υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας τους.

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, το βράδυ της Τρίτης, προ ημερησίας διάταξης όμως και ο ίδιος ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος δεν θέλησε – ή δεν γνώριζε – να δώσει ακριβείς πληροφορίες, επιτείνοντας την ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων είχε δημιουργηθεί και στην Παιανία, στο κτίριο «Περιβολάκι» και η κινητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή, οδήγησαν στην απομάκρυνσή της, τον Μάιο του 2017, αφού υπήρξε πλήθος καταγγελιών από κατοίκους περιοχής, στην αστυνομία, για επεισόδια και για άλλες έκνομες ενέργειες από πλευράς των εφήβων.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται με βέλος το σημείο του βρίσκεται η υπό διαμόρφωση δομή σε σχέση με τον αστικό ιστό του Γέρακα:

Διαβάστε επίσης