Γέρακας: Η κατάθεση που οδήγησε τον Απόστολο Λύτρα στη φυλακή – Τι κατήγγειλε η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Την ψυχολογική πίεση που υπέστη από την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον σύζυγό της, περιγράφει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στη μήνυση που υπέβαλε και βάσει της οποίας τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας.

Στην κατάθεσή της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου περιγράφει πως ο Γ.Κ. συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου, όπου συνεργαζόταν με τον Απόστολο Λύτρα και την ίδια, την καλούσε εκ μέρους του, μεταφέροντάς της μηνύματα του ανθρώπου που την ξυλοκόπησε με 30 γροθιές μέσα στο αυτοκίνητό τους και λίγο αργότερα, νωρίς το βράδυ της Τρίτης, την πρόσθεσε σε ομαδική συνομιλία στο Viber. «Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου, λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουνε μαζί μου για να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά» αναφέρει στην κατάθεσή της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Πολυζωγοπούλου: Τους παρέδωσα ρούχα και χρήματα σε τσαντάκι

Όμως στο σημείο αυτό, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκαλύπτει πως τη Δευτέρα, αμέσως μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα που είχε ως αποτέλεσμα ο ποινικολόγος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι κόρες του και ο δικηγόρος είχαν ήδη παραλάβει από εκείνη ρούχα του και ένα τσαντάκι με χρήματα: «Σημειωτέον ότι ακριβώς μετά την απολογία του και αφού αφέθη ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήλθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι». Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς της, ενώ η ίδια επισημαίνει ότι ήρθαν να πάρουν τα πράγματα του Απόστολου Λύτρα, παρότι τους είχε ζητήσει να την αφήσουν να ηρεμήσει, ούσα βαριά τραυματισμένη και ταλαιπωρημένη.

«Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα (σ.σ. την Τρίτη), για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δεν γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτησή μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας» επισημαίνει στην κατάθεσή της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η «εισβολή» της πρώην συζύγου: «Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε»

Κατόπιν, η Σοφία Πολυζωγοπούλου περιγράφει πώς εισέβαλαν στο σπίτι της, αργότερα το βράδυ της Τρίτης και αφού εκείνη είχε προ ολίγου επιστρέψει με τους γονείς της, αφού – συνοδεία αστυνομικών – είχε οδηγηθεί προς ψυχολογική στήριξη στον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.: «Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) και περί ώρα 22:01 μ.μ. και ενώ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν οι αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει η εξώπορτα της οικίας». Στο σημείο αυτό, η Σοφία Πολυζωγοπούλου καταθέτει πως υπάρχουν τρία κλειδιά για το σπίτι, δύο από τα οποία έχει η ίδια και ένα ακόμα έχει ο Απόστολος Λύτρας, που όπως σημειώνει, «προφανώς, δεν είχε παραδώσει στις αρχές».

«Αμέσως πάτησα το μπουτόν πανικού που μου έχει χορηγηθεί από την αστυνομία και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που έχω στην κατοχή μου και είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία και ενεργοποιεί και τον συναγερμό», περιγράφει και στη συνέχεια εξηγεί πώς κατάλαβε ποιοι είχαν εισβάλλει στο σπίτι της.

«Εγώ εκείνη την ώρα βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν εισέλθει στον αύλιο χώρο της οικίας ο Γ.Κ.. η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου και η κόρη του. Ο πατέρας μου φώναξε ‘τι κάνετε μέσα στο σπίτι;’ Και η πρώην σύζυγος του απάντησε ‘εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήλθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε’. Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού, τους ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάστασή μου και να μείνει μόνο το παιδί, πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη αυτή την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή, εγώ τους είπα ‘αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε’ και η πρώην σύζυγος φώναζε ‘θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη’΄. Ο δε Γ.Κ. άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και με τις εκφράσεις (σ.σ. αναφέρονται βλασφημίες). Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Η ένορκη κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου καταλήγει τονίζοντας πως η ίδια επιθυμεί την ποινική δίωξη κατά της πρώην συζύγου και του συνεργάτη, αλλά όχι κατά της κόρης του Απόστολου Λύτρα, ενώ τονίζει πως θεωρεί ότι έδρασαν κατόπιν εντολών του συζύγου της: «Επιπλέον αναφέρω και θέλω να καταστήσω σαφές ότι οι ανωτέρω δύο (σ.σ. η πρώην σύζυγος και ο συνεργάτης) λειτουργώντας κατ’ εντολή του κατηγορούμενου συζύγου μου και ως όργανα αυτού τέλεσαν τα ως άνω αδικήματα, γνωρίζοντας ότι ο Απόστολος Λύτρας τελεί σε απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής μαζί μου, ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ, τις προτροπές και την φορτικότητά του με συνέπεια να έχει καταστεί και ο ίδιος ηθικός αυτουργός των ανωτέρω πράξεων των δύο εγκαλούμενων, αλλά και επιπροσθέτως και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης επιβολής περιοριστικών όρων.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.