Γέρακας: Παρέμβαση στα κεντρικά του «ΑΒ Βασιλόπουλος» ενάντια στις απολύσεις

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στον Γέρακα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλοντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας λόγω ανακατατάξεων, απολύσεων, υπερεντατικοποίησης και με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους.

«Η εταιρεία για ακόμα μια φορά προχωρεί σε απολύσεις, υποχρεώνοντας εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση. Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει τον Οκτώβριο του 2020, απολύοντας δεκάδες εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία» αναφέρει το Σωματείο.

Παράλληλα, καταγγέλλει πως «εργαζόμενοι 4ωρης και 6ωρης απασχόλησης που αδυνατούν να ζήσουν με τους μισθούς που παίρνουν, αλλά και λόγω της εντατικοποίησης που έχει απογειωθεί ωθούνται σε παραίτηση. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο από συναδέλφους: “Μας τρέχουν και μας ζητάνε να δουλέψουμε για δέκα”, “Μας λένε να τοποθετήσουμε 80 κούτες προϊόν σε μια ώρα”, “Να εξυπηρετούμε πελάτες και να μετράμε πόσους εξυπηρετούμε στο μισάωρο”, “Από το ταμείο μας πάνε στα ράφια και από τα ράφια στην αποθήκη”.

Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στις αποθήκες της αλυσίδας με τους εργολάβους να αλωνίζουν και εκατοντάδες εργαζόμενους κυρίως μετανάστες να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα σε αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, αδειών κ.ά. Ό,τι και να επικαλείται κάθε φορά η εργοδοσία για να δικαιολογήσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει απέναντί μας, η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι το πώς θα εξασφαλίσει κέρδη. Και το κάνει αυτό αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε στην πανδημία, εμείς με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα και οι εκμεταλλευτές μας μπουκωμένοι από τα κέρδη».

aftodioikisi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.