Γέρακας: Τις εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας κήρυξε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης

Στο 14ο Πανελλήνιο Συμποσίο Επικούρειας Φιλοσοφίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης. Το Πανελλήνιο Συμπόσιο διοργανώθηκε στις 17&18 Φεβρουαρίου, από τον Δήμο Παλλήνης και τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, στον αρχαίο Γαργηττό, τόπο καταγωγής του φιλοσόφου Επίκουρου.

Ο Δήμαρχος ενδεικτικά ανέφερε: “Είναι ένα σημαντικό γεγονός διότι θυμίζει σε όλους πως ο αρχαίος Δήμος του Γαργηττού με πυρήνα τον Επίκουρο και τους μαθητές του, αποτέλεσε πεδίο μεγάλης ανάπτυξης ιδεών, στηρίζοντας με επιστημονικά και αξιακά επιτεύγματα την ευρύτερη σκέψη και διανόηση των επομένων φιλοσόφων αλλά και των τεχνοκρατών της εποχής.

Αυτή η στιγμή, συμπίπτει με μία σημαντική νέα περίοδο του Δήμου μας κατά την οποία σχεδιάζουμε και προσδιορίζουμε την πολιτιστική και ιστορική μας ταυτότητα με τρόπο θεσμικό και ουσιαστικό.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος αυτός και μετά την Καλλικρατική σύνδεση των κοινοτήτων Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, θα ενωθεί γύρω από την ιστορία του.” Ο κ. Αηδόνης συγχαρητήρια για τη διοργάνωση ιδιαιτέρως έδωσε στους: Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεοδώρα Σιάρκου, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού και Χρήστο Γιαπιτζάκη, Ιδρυτικό Μέλος και Καθηγεμόνα Κήπου Αθηνών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.