Για μία ακόμη χρονιά δύο ακτές του Δήμου Μαραθώνα βραβεύθηκαν με “Γαλάζια Σημαία”!

Οι ελληνικές ακτές που βραβεύονται εφέτος με “Γαλάζια Σημαία”, ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην παραλία “Ανάσταση” Καλαμάτας.

Ο Δήμος Μαραθώνος πήρε για μία ακόμη χρονιά 2 “Γαλάζιες Σημαίες”, για τις παραλίες “Μπρεξίζα” και Σχινιά / Καράβι. Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε εφέτος το 15% των βραβευμένων με “Γαλάζια Σημαία” ακτών, μεταξύ των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και παραμένει στη 2η θέση παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο ΕΕΠΦ: “Η ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι ΄΄Εξαιρετική΄΄. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ΄΄Καλή΄΄, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση”.

Συνολικά, το 2024 η διεθνής επιτροπή για τις “Γαλάζιες Σημαίες” εξέτασε διεξοδικά δεκάδες χιλιάδες ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη και απένειμε συνολικά 4.252 βραβεία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.