Για την “Γιορτή της Μητέρας”, στο ανθοπωλείο “Νούφαρο” της Κατερίνας Λύγκου

Γιορτή της Μητέρας σήμερα κι εσύ έχεις αγοράσει δώρο για τη δική σου μητέρα; Τα λουλούδια από το «Νούφαρο» της Κατερίνας Λύγκου στη Ραφήνα, είναι πάντα μια θαυμάσια ιδέα για να τα προσφέρουμε στη μαμά μας, αφού ένα μπουκέτο αποτελεί παράλληλα μια ευκαιρία για να βάλουμε την Άνοιξη μέσα στο σπίτι μας!

Για να διαλέξουμε τα λουλούδια που θα βάλουμε στην ανθοδέσμη μας, μπορούμε να λάβουμε υπόψη τα κρυμμένα μηνύματα πίσω από το κάθε λουλούδι. Για να δούμε μερικά από αυτά:

Τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι άνθη συνδεδεμένα από παλιά με τη μητρότητα. Έτσι, είναι σίγουρα μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τη γιορτή της Μητέρας. Τα τριαντάφυλλα ήταν το λουλούδι σύμβολο της θεάς Ίσιδας, που ήταν το πρότυπο της μητρότητας στην Αρχαία Αίγυπτο, ενώ επίσης συμβολίζουν και την Παναγία. Το κάθε χρώμα έχει και έναν ξεχωριστό συμβολισμό και μπορούμε να κάνουμε την επιλογή μας με βάση τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε κάθε φορά.

Πασχαλιές

Τα τριαντάφυλλα δεν είναι η μόνη επιλογή για τη γιορτή της Μητέρας. Μια εξίσου φινετσάτη επιλογή είναι και οι πασχαλιές. Οι πασχαλιές θεωρείται ότι συμβολίζουν την έναρξη μιας νέας αγάπης. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που είναι πολύ δημοφιλείς στους γάμους. Βέβαια, μπορούν να αποτελέσουν και μια ιδιαίτερη επιλογή για την ημέρα της μητέρας, απεικονίζοντας την αγάπη μεταξύ μητέρας και παιδιού.

Γαρίφαλα

Τα ροζ τριαντάφυλλα θεωρείται ότι αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στο χώμα που ποτίστηκε από τα δάκρυα της Παναγίας για το θάνατο του Χριστού. Ακριβώς γι’ αυτό, πολλοί πιστεύουν ότι τα γαρίφαλα είναι το σύμβολο της αιώνιας αγάπης μιας μητέρας για το παιδί της.

Κρίνα
Τα λευκά κρίνα είναι συνδεδεμένα με την Παναγία και με την αγνότητα. Συνήθως θεωρούνται ένα πασχαλινό λουλούδι, ωστόσο χρησιμοποιούνται συχνά και στις ανθοδέσμες για την Ημέρα της Μητέρας.

Ίριδες

Οι ίριδες συμβολίζουν την αγάπη και την θαλπωρή, έτσι είναι στενά συνδεδεμένες με την Παναγία. Τα άνθη αυτά υπάρχουν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν και για τη γιορτή της μητέρας οι καλύτερες χρωματικές επιλογές είναι το λευκό και το μπλε.

Τουλίπες

Οι τουλίπες συνδέονται με τη νέα ζωή αλλά και με την Άνοιξη. Χάρη στην κομψότητα και στην ομορφιά τους, αυτά τα λουλούδια είναι παραδοσιακά μια ιδιαίτερη επιλογή για την Ημέρα της Μητέρας.

Ορχιδέες

Στην Κίνα, οι ορχιδέες θεωρείται ότι χαρίσουν σε μια οικογένεια πολλά παιδιά. Επίσης συμβολίζουν την κομψότητα και την ομορφιά. Αποτελούν σίγουρα μια εξωτική αλλά και πολύ εντυπωσιακή επιλογή για την Ημέρα της Μητέρας.

Γλάστρες

Φυσικά, οι ανθοδέσμες δεν αποτελούν την μοναδική ιδέα για λουλούδια σαν δώρο στη μαμά μας. Μια γλάστρα με φυτά, για το εσωτερικό του σπιτιού ή για την αυλή ή το μπαλκόνι ταιριάζει επίσης θαυμάσια στην εποχή. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολη στην περιποίηση και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα λουλούδια στο βάζο.

Όποια και αν είναι η επιλογή μας για τα λουλούδια της γιορτής της μητέρας, το βασικότερο είναι να τα προσφέρουμε στη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής μας με όση περισσότερη αγάπη και ευγνωμοσύνη μπορούμε να έχουμε!

Ανθοπωλείο «Νούφαρο»

Χρυσοστόμου Σμύρνης (στο γεφυράκι)
Ραφήνα, τηλ. 2294 025440

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.