Γιαννακός για παράλυση 40χρονης νοσηλεύτριας: Αν πούμε ότι δεν έχει σχέση με το εμβόλιο δεν θα πάρει αποζημίωση

Διερευνάται το περιστατικό της παράλυσης της 40χρονης νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία αιφνίδια παρέλυσε στα κάτω άκρα. Η γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού -και τη δεύτερη δόση- και όπως διαπιστώθηκε πάσχει από το αυτοάνοσο Guillain-Barre.έμ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι γιατροί δεν συνδέουν τη συγκεκριμένη νόσο με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, και σε διεθνές επίπεδο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παρενέργεια αυτού του τύπου.

Χθες μάλιστα (11.02) η αναφορά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού στη 40χρονη η οποία, όπως είπε, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοιού παρέλυσε στα κάτω άκρα προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων καθώς πριν αποφανθούν οι γιατροί ο κ. Γιαννακός φέρεται να εμφανίζεται βέβαιος πως το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στην νοσηλεύτρια συνδέεται με το εμβόλιο (δείτε εδώ τι είχε πει).

Δείτε ακόμα:  ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλάζει τα δρομολόγια από τις 15 Μαΐου – Το νέο πρόγραμμα

«Αν πούμε ότι δεν έχει σχέση με το εμβόλιο η νοσοκόμα δεν θα πάρει αποζημίωση»

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιαννακός αναφέρθηκε στο περιστατικό.

«Εγώ ο ίδιος έχω κάνει το εμβόλιο. 50.000 υγειονομικοί το έχουν κάνει δεν έχουν πάθει τίποτα. Πάνω από 400.000 Έλληνες έκαναν το εμβόλιο στα νοσοκομεία δεν έπαθαν τίποτα. Μίλησα με τη συνάδελφο, είναι καλύτερα. Η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου δεν αποκλείεται να συνδέεται η κατάσταση της συναδέλφου με τον εμβολιασμό» είπε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2022: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ - Πώς θα το λάβουν

«Είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε δυνατά» είπε και συνέχισε: «Όλα τα εμβόλια γνωρίζουμε έχουν πιθανότητες παρενέργειας, ακόμα και μία ασπιρίνη. Έχουμε χάσει 24 συναδέλφους από κορονοϊό. Αν πούμε ότι δεν έχει σχέση με το εμβόλιο η νοσοκόμα δεν θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια».

newsbeast.gr